Huis en inrichting

De Renovatie | Dromen over mijn moestuin

(*) Nog volop in de verbouwing van ons huis. Misschien vraag je je af en de tuin dan? Ik ben stiekem alweer aan het dromen over mijn eigen moestuin. Kijk je mee?

Een moestuin

Met de herfst aan de gang en de winter op komst begin ik steeds meer te verlangen naar heerlijk verse groenten. Mijn man en ik zijn al met superveel ideeën aan de gang gegaan. Een moestuin zou echt super zijn. Lekker je eigen groentjes kweken. Zoveel beter en lekkerder dan uit de supermarkt lijkt me! Het is daarnaast ook echt een superleuke activiteit voor de kids om bij te helpen. Er is alleen een probleempje…

Groene vingers

Voor dat ik start zou ik toch wat dingen aan moeten schaven, zoals wat tuingereedschap. Bij Praxis heb ik al wat basis dingen gekocht zoals een goede schep en onkruidwieder. Daarnaast keek ik ook even rond voor wat werkkleding. Bij Engelbert-Strauss vond ik een fijn tuinbroek, toch handig als je even snel in de tuin wilt werken. Met een oude spijkerbroek aan werkt dat toch wat minder lekker en eerlijk ik heb niet eens een spijkerbroek die ik daarvoor zou kunnen gebruiken.

Op Floor’s blog vond ik nog wat handige tips voor het starten van een moestuin. Het lijkt logisch maar het is toch altijd goed om die dingen even op een rijtje te hebben.

Wat is de planning nu? 

Nu moeten we ons nog even vast bijten in de renovatie rondom ons huis. Zodra die klaar is kunnen we onze ideeën echt uit gaan werken. Al moeten misschien sommige dingen wachten tot het voorjaar. Ik kan niet wachten om mijn vingers in de grond te zetten (of liever de schep:). Laat het voorjaar maar komen! Oeps, het is pas oktober…

Ik ben benieuwd wie van  jullie groene vingers heeft en wat zou jij in je moestuin zou willen hebben?

JFJ

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Hennie

  Bij ons in de tuin staan nu alleen nog aardbeiplanten. Ik had er verder sla- en koolplanten in. Ik kreeg altijd alles van mijn vader, die altijd bezig was met zijn tuin. Voor kinderen is het leuk om wortels te zaaien, bonen te poten,komkommerplanten erin. Alles wat zij lekker vinden.

  10/10/2016 at 3:48 pm
 • Reply Marjon

  Ik heb al een aantal jaren een Makkelijke Moestuin op ons dakterras. Ideaal en minder onderhoud dan een “gewone”. Wat ik super vind is dat er ook een app is die je helpt met wat je waar inzaait, wanneer je moet uitdunnen en wanneer je kan oogsten etc.
  Maar het is hoe dan ook heerlijk om je eigen groenten en fruit te eten!

  10/10/2016 at 6:48 pm
 • Reply Sanja

  Ik heb al jaren een eigen ‘moestuin’ in de achtertuin. Zo houd ik: snijbiet, verschillende soorten sla, komkommer, tomaat, paprika, aardbeien, blauwe bessen en kruiden. Sinds afgelopen juli sta ik op de wachtlijst voor een echte moestuin hier in de buurt.

  10/10/2016 at 11:12 pm
 • Reply Vlijtig Liesje

  Ik heb mijn handen meestal al vol aan onze gewone tuin. Maar als ik meer tijd had zou ik best een moestuin willen.

  11/10/2016 at 10:57 am
 • Reply Marije

  lk dacht altijd dat ik totaal geen groene vingers had en toch een moestuin gestart. En nu gaat het super goed! Dus zeker doen, het is zo leuk. 😀

  11/10/2016 at 3:12 pm
 • Leave a Reply