Huis en inrichting

De renovatie | Alles klaar?

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een blog schreef over de renovatie. Inmiddels zou je verwachten dat alles klaar zou zijn, maar helaas is dit niet het geval. Nog steeds wachten wij op punten die afgewerkt moeten worden én komen de eerste nieuwe gebreken alweer tevoorschijn. 

Het kozijn 

Het kozijn bij het achterraam hebben ze stuk gemaakt op de dag dat wij gingen terug verhuizen naar ons huis. Mega gefrustreerd werd ik ervan, en het is nog steeds niet opgelost. Men zei destijds dat het 6 tot 8 weken kon gaan duren. Inmiddels is het week 9 als ik dit blog schrijf en ging het kozijn stuk eind november 2016. Ruim over de levertijd heen dus. Met het achterraam hebben wij tot dusver niks gedaan, met de gedachten alles moet er weer voor weg als het kozijn vervangen gaat worden. Afgelopen week was er iemand hier over de vloer en die vertelde dat er nog steeds geen nieuws is over het kozijn. Wij hebben nu dus maar besloten om toch een gordijn op te halen voor bij het achterraam.

Scheuren in de muur 

Op Sofie haar kamer zitten opeens allemaal scheuren in de muren op de plekken waar ze het nieuwe dakkapel hebben bevestigd. Dit blijkt normaal te zijn wanneer er twee verschillende materialen gebruikt worden, maar eerlijk? Ik vind het een belachelijk excuus. Als je een huis gekocht hebt en een aannemer zorgt voor scheuren in je muur dan ga je toch ook niet akkoord met zo’n slap excuus en wil je toch ook dat je muren geen barsten bevatten? Ik kan mij er erg kwaad om maken dat bouwbedrijf huren woning maar afwimpelen. Maar blijkbaar denk het verhuurbedrijf er ook zo over, want die zeggen ja en amen. Ook in onze keuken waar de tegels hobbelig zitten. “Ja als wij het eruit halen kan het nog erger worden, huh wait what?” Hier het zelfde verhaal, als je een huis koopt dan ga je niet akkoord toch? Maar ja misschien denk ik hier wel heel moeilijk over.

Voor de rest

Voor de rest is eigenlijk alles wel weer redelijk op z’n plek, maar zijn wij gewoon klaar met de kleine ruimte die wij hebben. Nog even geduld en dan kunnen wij hopelijk rond gaan kijken voor een andere woning, waar wij als gezinnetje van vijf straks kunnen gaan wonen. Nog even doorbijten dus en dan hebben wij hopelijk een huis met ruimte haha!

Dit was denk ik de laatste renovatie update. Misschien dat ik nog foto’s laat zien van hun het nu is (zoals de keuken enzo). Mocht hier interesse voor zijn laat het dan weten in de reacties.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Nicole

  He wat naar allemaal zeg! Hoor t vaker hoor bij verbouwde/opgeknapte huurhuizen dat ze er maar beetje met de pet naar gooien!

  07/03/2017 at 6:33 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  Het is altijd weer verbijsterend ook hoeveel er mis kan gaan bij een verbouwing, en dat er zoveel stomme fouten worden gemaakt door mensen die toch zouden moeten weten wat ze doen.

  Ik voel met je mee! Hopelijk komt het snel goed.

  07/03/2017 at 9:15 am
 • Reply Jessica

  Poeh wat irritant dat de mensen daar niet naar luisteren en het afwimpelen, heel stom! Ik ben wel benieuwd naar jullie keuken!

  07/03/2017 at 6:20 pm
 • Reply Harry

  Oh dat is wel heel vervelend en onprofessioneel zeg. Dit is zeker niet normaal, ook niet bij huurwoningen!

  10/03/2017 at 4:48 pm
 • Leave a Reply