Persoonlijk

De renovatie | 9 weken ellende?

Afgelopen maandag hadden wij een gesprek bij de woningbouw. Al een jaar horen wij her en der dat ze onze woningen gaan renoveren en nu was het tijd voor het aller eerste gesprek. Hier kregen wij te hoen hoe lang de renovatie ging duren en welke ‘ellende’ er allemaal bij komt kijken. 

Ons oude huis als nieuw

Ons hele huis gaan ze aanpakken. De buitenkant gaan ze helemaal vernieuwen, nieuwe stenen, nieuwe kozijnen, nieuwe deuren en ga zo maar door. Boven komen er nieuwe dakkapellen en een nieuw dak op. Ook gaan ze dit allemaal isoleren. Momenteel hebben wij geen zolder of vliering, maar dit gaan wij nu wel krijgen.  Ideaal kunnen we eindelijk een klein beetje zelf opbergen. Verder komt er een 24 uur regelaar in huis en hebben wij hopelijk geen schimmel meer.

Zelf kiezen

Het leuke aan deze renovatie is dat wij straks weer een mooi huis hebben en dat wij zelf bepaalde dingen mogen uitzoeken. Zo krijgen wij de mogelijkheid om de keukenkastjes en het blad uit te zoeken en de tegels voor de wc/badkamer en keuken. Onwijs leuk om te doen alleen is het niet heel makkelijk. Over de tegels voor de badkamer waren wij snel uit. Maar de keukens waar wij uit mogen kiezen zijn het gewoon niet. Binnenkort hebben wij een informatieavond en daar kunnen wij de kastjes etc. gaan bekijken en hopelijk maken wij dan de juiste keuze.

9 weken

De hele renovatie gaat +/- 9 weken duur en ik kijk er onwijs tegen op. Ik weet niet of ik het trek om 9 weken met mijn kinderen in de rommel te gaan zitten. Oké misschien een beetje overdreven aangezien ze maar 3 weken binnen bezig zijn, maar wel 9 weken buitenom. 9 weken lang dat ik om half 8 gedoucht moet zijn, want anders heb ik de kans dat er een bouwvakker voor mijn raam naar binnen staat te koekeloeren. 9 weken aangepaste privacy, omdat er mensen om ons huis heen lopen. Maar als ik even zo nedenk; wat zijn negen weken op een mensen leven nu eigenlijk?

Heb jij nog tips voor ons om de renovatie door te komen? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

9 Comments

 • Reply Charlotte

  Poeh stiekem vind ik 9 weken toch ook wel heel lang… Succes alvast!

  11/06/2016 at 8:08 am
 • Reply Mariëlle

  Pff heel fijn dat ze het gaan doen, maar ook heel heftig! Is er geen mogelijkheid dat jullie die tijd (en dan iig die 3 weken) ergens anders zijn? Desnoods ga je op vakantie? Misschien kan de woningbouw hierin nog iets voor jullie betekenen? Het lijkt me wel heel zwaar als je met je kids die 3 weken thuis bent. Helemaal omdat jullie huis niet heel groot is. Volgens mij kun je het beste zorgen dat je weg bent! Succes in ieder geval! Vooral denken aan het eindresultaat! 😉

  11/06/2016 at 9:17 am
 • Reply Tamara

  Ohhhh net voor we uit ons andere huis gingen hebben we die renovatie ook deels gehad. Ik vond het verschrikkelijk! Echt alles maar dan ook ‘álles zit onder het stof en je bent inderdaad je hele privacy kwijt!! Wat een ellende!

  11/06/2016 at 9:37 am
 • Reply Angelique

  Goed dat ze het gaan doen maar pff ik zou dat ook écht niet trekken. Ik weet dat ze hier ook gaan renoveren maar wij krijgen de mogelijkheid om voor die tijd te verhuizen dat ze je uitkopen zeg maar. Hier gaan wij dan ook absoluut voor kiezen aangezien we hier toch graag weg willen. Ik heb dus geen tips sorry!

  11/06/2016 at 9:43 am
 • Reply Lilian

  Het lijkt mij inderdaad niet prettig en 9 weken zijn lang. Je moet maar zo denken om het dragelijker te maken, dat je er wel iets mooi voor terug krijgt! Succes.

  11/06/2016 at 10:42 am
 • Reply Simone

  Jeetje, dat lijkt me heel vervelend. Sterkte!

  11/06/2016 at 12:37 pm
 • Reply Hanna

  Negen weken is veel, maar wel heel fijn dat ze het allemaal achter elkaar doen (vind ik althans). Hier zijn we zo’n jaar bezig geweest met van alles en nog wat en elke keer dat er iets klaar was kwam er een week later weer iemand wat nieuws doen. Hierdoor moet je elke keer weer opnieuw troep opruimen etc. en blijf je bezig. Ik snap wel goed dat je het vervelend vind om elke dag om 7.30 klaar te moeten zitten, ik weet niet of die mogelijkheid er is maar misschien ken je iemand in je omgeving die op vakantie gaat en jullie op dat huis ‘kunnen passen’. Weet niet of dit voor Aron en Sofie dan ideaal is maar het is wellicht een oplossing. Alvast sterkte met het ‘gedoe’ en kijk maar lekker uit naar een gerenoveerd huis!

  11/06/2016 at 4:11 pm
 • Reply jodi - liefthuis

  Van te voren zie je er vaak heel erg tegenop maar uiteindelijk valt het altijd mee. Je krijgt er een heerlijk nieuw huisje voor terug. als het niet gaat kun je misschien wel even ergens logeren voor een paar nachtjes.

  11/06/2016 at 4:34 pm
 • Reply Jessica

  jeetje het zal er heel mooi van worden, maar 9 weken is wel lang… Mijn ouders hebben ook een verbouwing gehad en die hebben een aantal weken op een camping gezeten, gewoon in een huisje. zeker voor de tijd toen ze binnen bezig waren..

  15/06/2016 at 11:09 pm
 • Leave a Reply