Happy momlife

7518834848_img_7495
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Regen op de camping? Dit kun je doen!

Wij hebbe nu een aantal keren gekampeerd met de kinderen. Eén keer in het buitenland en een aantal keren binnen Nederland. Het buiten leven vind ik echt heerlijk aan kamperen. Lekker met een boek voor de tent, de kinderen die spelen en waar je eigenlijk weinig mee te doen hebt. Tot het gaat regenen. Dan moet je creatief zijn en in ons geval het liefst creatief zijn zonder ipads en tablets. Maar door leuke activiteiten te doen.

De indoorspeeltuin

Het zal er waarschijnlijk hartstikke druk zijn, maar een indoorspeeltuin is natuurlijk een hele makkelijke en leuke oplossing tijdens een regenachtige dag. Je kunt er de heel dag spelen, eten en drinken zonder nat te hoeven worden.

Lezen 

Het is zo fijn om tijdens de vakantie te lezen, het getik van de druppels op je tent, i love it! Ook voor kinderen is het natuurlijk belangrijk om te lezen tijdens de vakantie. Hier gaan er een heleboel Donals Ducks mee, leesboeken en en puzzelboekjes.

 

Knutselen/tekenen

Er gaat ook altijd een bak met knutsel en tekenspullen mee naar de camping. Soof vindt dit erg leuk om te doen en Aron zal zich er ook prima mee vermaken.

Naar buiten

En wat is er nu nog leuker dan binnen in een tent zitten? Naar buiten! Laarzen aan (die moet je natuurlijk wel meenemen). Emmers mee en  lekker spelen in de regen. Geloof mij de kinderen gaan dit leuk vinden!

Lunchen buiten de tent

En dan bedoel ik natuurlijk niet in de regen, maar een leuk tentje in de buurt. Wij gaan bijvoorbeeld naar Sint Maartenzee, en hier zit je dichtbij Alkmaar. Prima plek om heen te gaan vind ik zelf.

Winkelen of boodschappen doen

Een dagje winkelen, stadjes bezoeken is natuurlijk ook leuk. Of misschien moet de kleine voorraad wel aangevuld worden. Het is altijd leuk om tijdens je kampeer tripje even te winkelen toch?

Naar een binnenzwembad

Als wij een vakantie boeken kijk ik ook altijd of er in de de buurt of op het park een overdekt zwembad is. Wanneer het dan regent kun je er tenminste eventjes uit om wat te doen. Daarbij zijn onze kinderen alle drie echte water ratjes en is het ook leuk om met ze te zwemmen.

Het animatieteam

Nog iets waar ik op let als ik een vakantieboek; het animatieteam! Ik vind het echt belangrijk dat dit aanwezig is tijdens onze vakanties. Kinderen vinden dit vaak heel erg leuk en ze hebben activiteiten op momenten dat je het zelf misschien even niet meer weet. Onze tent staat dit jaar naast het animatieteam honk haha dus Aron en Sofie zullen er vaak te zien zijn.

Naar een museum 

Overal zijn wel musea’s te vinden. In Nederland maar ook in het buitenland. Daarom is de regen ook een geschikt moment om een beetje cultuur te snuiven, geschiedenis te leren en te ontdekken in een museum. Voor kinderen is dit vaak ook erg leuk en leerzaam!

Naar de bioscoop

Dit hebben wij ook wel eens  gedaan op vakantie. Een filmpje kijken in de bioscoop, ook op hele warme dagen is dit echt een aanrader haha! Het is namelijk in de bioscoop altijd lekker koel.

Spelletjes spelen

En als laatste, maar misschien wel één van de leukste; spelletjes spelen! Bij ons gaan er altijd een heleboel spelletjes mee op vakantie. Leuk om ’s avonds te doen als de kinderen slapen of wanneer het regent met zijn allen! Ik zal mijn favorieten binnenkort eens delen.

Facebook Comments

Share this post