Happy momlife

quiche capresse 1
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

recepten voor het maken van een overheerlijke hartige taart

Weet je wat ik een handige maaltijd vind als wij beide moeten werken? Hartige taart, ook wel quiches genoemd. Wij zijn er dol op! Tijdens mijn werkdag begin ik in de ochtenden al met het bereiden van de hartige taarten, dan hoeven wij hem alleen ’s avonds nog op te warmen. Daarnaast heb ik de ingrediënten eigenlijk altijd standaard in huis.

Wat heb ik standaard in huis:

  • Eieren
  • Bladerdeeg
  • Creme fraiche
  • Diverse diepvries groente
  • Blikgroente, zoals mais en kidneybonen

Dit heb ik eigenlijk standaard in huis, zo weet ik altijd zeker dat ik altijd een hartige taart kan maken wanneer ik opeens moet werken bijvoorbeeld. Ik gooi dan van alles door elkaar een beetje kruiden er door heen en wij hebben een heerlijke maaltijd! Echt een aanrader om standaard in huis te hebben. De meeste ingrediënten zijn ook gewoon lang houdbaar waardoor het ook makkelijk is om in de koelkast te bewaren.

Nog meer handig! 

Nog aantal maaltijden die wij heel handig vinden om te maken tijdens onze werkdagen zijn pasta’s en nasi bijvoorbeeld. Je kunt dit ook makkelijk vooraf maken en opwarmen wanneer je het nodig hebt. Ideaal vind ik zelf! Daarnaast kun je hier, net als in de hartige taarten, makkelijk een heleboel groentes in kwijt. Er zijn dus genoeg makkelijke maaltijden die je kunt bereiden als je het ’s avonds weer moet opwarmen. Ik vind dit trouwens makkelijk, dat zegt niet dat dit ook voor jou werkt. Misschien vind jij het wel fijn om te koken nadat je van het werken komt. Wij vinden dit een erg fijne manier. Zo kunnen wij vrijwel direct aan tafel, zodra ik thuis kom tussen kwart over 6 en half 7.

Het komt ook vaak voor dat Ro al met de meisjes heeft gegeten. Het zijn namelijk ook ideale maaltijden die je in etappes kunt opwarmen. Met steeds meer sportclubs en andere bezigheden is dit ook wel zo fijn!

Facebook Comments

Share this post