Recept | Zelfgemaakte Tzatziki

Tzatziki dat hoort voor mij echt bij een BBQ. En aangezien de zomer voor ons nu echt begonnen is en het de afgelopen dagen ook…

Tzatziki dat hoort voor mij echt bij een BBQ. En aangezien de zomer voor ons nu echt begonnen is en het de afgelopen dagen ook echt mooi weer is, is het wel tijd om het recept voor mijn eigen zelfgemaakte tzatziki te delen. Lekker met een stokbroodje of juist met een stukje vlees. 

Benodigdheden:

  • Grove rasp
  • 500 ml Griekse Yoghurt
  • 1 hele komkommer
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • Scheutje citroensap
  • Snufje bieslook

Bereiding:

  • Was de komkommer en rasp hem met een rasp en meng dit door de Griekse yoghurt
  • Meng de knoflookpoeder door de yoghurt en pers de teentjes knoflook. Voeg ook dit toe aan de Griekse yoghurt. Ik vind het lekker als hij een peetje pittig is. Vind je dit niet zo lekker dan kun je er voor kiezer er minder knoflook in te doen
  • Voeg het scheutje citroensap toe.
  • Meng het geheel door elkaar en garneer met de bieslook

Huisgemaakte Tzatziki is onwijs makkelijk om te maken en ook nog eens zo klaar. Wil je het bewaren? Dan kun je het afgesloten twee dagen in de koelkast bewaren.

Eet Smakelijk! 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *