Happy momlife

appelmoes 1
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Recept | Zelf appelmoes maken (kidsproof!)

Sinds een tijdje heeft Aron steeds meer interesse in helpen in huis en in de keuken. Daarom probeer ik op woensdag middag, vrijdag middag of andere vrije dagen tijd voor hem te maken in de keuken. Zo kunnen wij samen dingen proberen en leert ie basis vaardigheden om in de keuken toe te passen. Dit kan later alleen maar handig zijn toch? Een cake, koekjes en taart hadden wij al eens geprobeerd. Het was tijd om met pannen aan de slag te gaan en iets te maken dat echt bij het seizoen past. Samen maakten wij appelmoes en lekker dat het was! 

Appelmoes is heerlijk om in het najaar zelf te maken. Helemaal wanneer de goudreinetten weer in de winkel liggen, mmm! Dit zijn de lekkerste appels om te gebruiken in appel recepten. Denk aan appeltaart, appelflappen, hete bliksem en natuurlijk appelmoes. Samen met Aron ging ik aan de slag om voor bij frietjes lekkere appelmoes te maken.

Wat heb je nodig: 

En dan: 

  1. Schil de appels je kunt dit zelf doen, maar als je kind vaardig genoeg is kun je hem ook met een dunschiller de appel laten schillen, snij ze elk in 4 stukken en haal het klokhuis eruit. Snij de 4 stukken daarna in kleine stukjes.
  2. Snijd de citroen doormidden en pers 1 citroenhelft uit.
  3. Doe de appelstukjes samen met het water, 1 lepel citroensap, de suiker en het kaneel in een grote pan en wacht tot het kookt.
  4. Draai het vuur laag, zet de deksel schuin op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken.
  5. Roer af en toe. Haal de deksel van de pan en draai het vuur uit
  6. Voor een gladde appelmoes pureer je de appelmoes 1 minuut met de staafmixer. Je kunt er ook voor kiezen om hem met wat meer structuur te houden, maar daar worden ze hier in huis niet zo blij van. 
  7. Samen hebben wij de appelmoes in een weckpot geschept zodat ie langer vers blijft.

Eet smakelijk! 

Facebook Comments

Share this post