Recepten

Recept | Stroopwafel taart

Voor onze trouwdag vorig jaar maakte ik een lekker taartje. Elk jaar op onze trouwdag eten wij samen een lekker taartje. Dit jaar besloot ik een stroopwafeltaartje te maken, met de hoop dat dit een onwijs lekker taartje zou gaan worden. Robert en ik zijn namelijk dol op stroopwafels. En het taartje was een succes! 

Benodigdheden:

  • 6 stroopwafels
  • 1 zakje mini stroopwafels
  • 3 eieren
  • 350 ML volle melk
  • 35 gram bloem
  • 400 ml slagroom
  • 40 gram boter
  • 16 gram vanillesuiker (2 zakjes)
  • 65 gram suiker
  • Een scheutje stroop

Bereiding Banketbakkersroom

  1.  Splits de eieren en leg het ei geel apart. Klopt de bloem met de eidooiers in een grote kom. De eiwitten kun je ergens anders voor gebruiken die worden niet meer in dit recept gebruikt.
  2. Breng de melk aan de kook in een pannetje en schenk dit beetje bij beetje bij het eimengsel.
  3. Giet het geheel terug in het steelpannetje en roer dit terwijl je het aan de kook brengt. Laat het 3 minuten op laag vuur doorkoken.
  4. Voeg nu de suiker toe en roer net zo lang tot dat alle suiker is opgelost
  5. Giet het mengsel in een schaal en laat het afkoelen. Eerst buiten de koelkast en daarna kun je het in de koelkast zetten.

Bereiding:

  1. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Snijd van de ministroopwafels 1/4 af zodat je een vlakke onderkant krijgt. Zet de ministropwafels met de snijkant naar onderen rechtop tegen de rand van de springvorm. Het helpt om hier een beetje boter bij te gebruiken.
  3. Verkruimel in een keukenmachine de overgebleven stukjes stroopwafel en de in stukken gesneden grote stroopwafels.
  4. Smelt de boter in een steelpan en meng door de stroopwafelkruimels.
  5. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm 20 minuten. in de koelkast om de bodem te laten opstijven.
  6. Verdeel 5 eetlepels banketbakkersroom over de taartbodem en zet terug in de koelkast.
  7. Klop nu de slagroom stijf met de vanillesuiker.
  8. Spatel de rest van de slagroom door de rest van de banketbakkersroom. Schep in de taartvorm en verdeel gelijkmatig.
  9. Verdeel de stroop over de bovenkant van de taart en je kunt er eventueel nog wat overgebleven koekjes op leggen.

Eet smakelijk! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply