Eén van mijn favoriete recepten die wij soms wel wekelijks eten is de simpele roti. Ik kan absoluut geen echte roti maken, maar deze simpele variant lukt mij aardig en smaakt ook nog eens onwijs lekker. Het recept is dan ook het eerste recept dat ik weer deel op joyfromjoyce.nl en zeker de moeite waard om eens te proberen.
Benodigdheden:
- 5 gekruide kippenpoten
- 1 kipfilet
- 500 gram sperziebonen
- 1 zakje voorgekookte krieltjes
- wraps
- 1 grote rode ui
- 1 blik met tomatenblokjes
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 4 eieren
- 500 ml kippenbouillon
Bereiding
- Kook de kip in een beetje water goed gaar
- Zodra de kip gaar is pluk je het van het bot af en leg je het in het een schaaltje. Snijd de kipfilet in blokjes en leg dit er ook bij.
- Verhit ondertussen een beetje olie in een pan en bak hier het uitje kort in
- Voeg de tomatenblokjes, de krieltjes, en het kippenbouillon toe
- Doe ook de sperziebonen erbij en voeg de kruiden toe
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken, zet de laatste 5 minuten het vuur iets hoger, dan krijg je een iets dikkere saus.
- Kook ondertussen de eieren 7 minuten en laat ze schrikken
- Voeg uiteindelijk de kip toe en je simpele roti is klaar!
- Je kunt de simpele roti eten met wraps of roti vellen.
Eet smakelijk!
Facebook Comments
Deze ga ik opslaan! Ik heb een moeilijk etende man die vooral geen kerrie lust maar wel graag veel vlees eet! Hier zit veel minder kerrie in als in ‘gewone’ roti. De kleine man en ik zijn namelijk wel dol op roti!
Wist je trouwens dat je nu roti platen kunt kopen bij de jumbo?! Ik zag ze zaterdag ineens liggen bij de Jumbo bij onze schoonouders. Ik ga deze even onthouden want ik ben groot fan van roti 😀
Vandaag deze versie van jou roti gemaakt met een paar kleine aanpassingen zoals verse knoflook. Echt super lekker ik ben groot fan! Dit gaan we vaker eten! Dikke 10!