Quiche is mijn favoriete maaltijd om te maken denk ik. Ik maak het ’s middags en zet het klaar voor de avond. Handig op de dagen dat ik moet werken bijvoorbeeld. En nog handiger je kunt er eigenlijk alles in doen. Ik maakte een quiche met kip en hij was heerlijk!
Benodigdheden:
- 8 plakjes bladerdeeg
- 2 kipfilets
- kipkruiden
- 3 zoete punt paprika’s
- 1 rode ui
- 3 eieren
- 200 ml crème fraîche
- Snufje knoflook poeder
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg de plakjes bladerdeeg uit de vriezer
- Snijd de kipfilets in blokjes en kruid deze met de kipkruiden
- Snijd de punt paprika’s in blokjes en de snipper de rode ui
- Verwarm wat olie in een wok pan en doe hier de ui en knoflook poeder in
- Voeg hierbij de kipfilet en bak deze aan
- Zodra dit gebeurt is kun je de paprika’s toevoegen aan de kip en nog een paar minuten mee wokken
- Vet een quiche vorm in met wat boter en bedek de bodem met het bladerdeeg
- Verdeel hier boven op het kipmengsel
- Meng nu de crème fraîche met de eieren tot een geheel en giet dit over de kip vulling heen
- Zet de quiche voor 40 minuten in de voorverwarmde oven
Eet Smakelijk!
Deze ga ik absoluut maken.