Onlangs ontdekten wij Pulled pork, de kant en klare variant. Vol kunstmatige stoffen en dat kan natuurlijk beter. Onze Amerikaanse vrienden zijn dol op Pulled Pork en Pulled Chicken en ik heb een recept vertaalt en aangepast aan de Nederlandse winkels.
Benodigdheden:
- 1 hele kip (eventueel zonder vel)
- 1,5 liter water
- 2 bouillon blokjes
- 1 turks brood
- Spitskool
- Meloen
- 3 eetlepels frietsaus
- 1 eetlepel chilli saus
- 1/2 komkommer
Benodigdheden voor de saus
- 7 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels citroensap
- 1 ui
- 100 ml water
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels worcestershiresaus
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 eetlepels bruine suiker
Bereiding
- Kook de kip in een grote pan bouillon in ongeveer een uur gaar. Je kip is gaar wanneer hij helemaal wit is.
- Maak ondertussen de saus in een steelpannetje.
- Snipper de ui en doe dit in de pan. Voeg hier ook het water, de azijn, het citroensap, de mosterd en de bruine suiker aan toe
- Laat dit ongeveer een half uurtje koken op laag vuur
- Voor nu de ketchup, de worcestershiresaus en de paprikapoeder toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat dit nog heel even koken
- Haal de kip uit het water. De bouillon kun je nog gebruiken om een lekker soepje van te maken.
- Haal het velletje van de kip en trek met een vork de kip uit elkaar.
- Wanneer je alles van het bot af hebt gehaald doe je het bij de saus in. Even roeren en klaar!
- Snijd nu de spitskool in kleine stukjes, de meloen in blokjes en rasp de komkommer. Doe dit alles in een schaal.
- Meng nu frietsaus en chillisaus door elkaar en doe dit door het spitskoolmengsel
- Snijd het Turkse brood in 6 stukken en snijd het open
- Leg als eerste een laagje koolsla op het broodje en doe daar boven op een laagje pulled chicken. Lekker!
Eet smakelijk!
Facebook Comments
Ik had wel gehoord van pulled pork, maar nog niet van pulled chicken! Het ziet er lekker uit.