Happy momlife

courgetti
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Recept | Pizzaiola met courgetti

Wij zijn dol op pasta, maar als je dit te vaak eet is het eigenlijk een hele erge koolhydraten stapeling. Helemaal omdat je dit vaak in combinatie eet met een saus en vlees etc. Wij wilden al heel lang Courgetti proberen, omdat dit onze een gezonde vervanging leek van de spaghetti. Dit blijkt een groot succes, want wij eten tegenwoordig regelmatig courgetti. Ons favoriete recept is in combinatie met Pizzaiola een lekker Italiaans gerecht. 

Benodigdheden:

 • 3 kipfilets
 • 1 pakje passata di pomodoro
 • 6 plakjes salami
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
 • 1 verpakking courgetti of 3 courgettes die je zelf met een spiraal snijder snijdt.

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Pak een ovenschool en giet hier de passata di pomodoro in over de gehele bodem
 3. Bestrooi de kipfilets met de Italiaanse kruiden en leg deze in de passata di pomodoro
 4. Ze de ovenschaal in de oven en bak de kipfilet in 25 minuten.
 5. Haal de schaal uit de oven en beleg de kipfilets met plakjes salami en de mozzarella plakjes zet hierna de schaal weer in de oven
 6. Zet de oven op 220 graden en laat het voor ongeveer 5 minuten in de oven staan. Zo kan de mozzarella mooi goudbruin worden en de salami lekker knapperig.
 7. Ondertussen kun je de courgetti even verwarmen in een wokpan.

Ben je niet dol op courgette? Dan kun je er natuurlijk ook normale pasta bij serveren. Ook kun je nog extra groente toevoegen. Zo deed ik de laatste keer nog wat paprika in de ovenschaal erbij.

Eet smakelijk! 

Heb je een recept van joyfromjoyce geprobeerd? Dan vind ik het natuurlijk leuk om te horen! Je mag mij altijd mailen, een reactie achter laten of jouw gerecht delen op social media. Als je de hashtag #jfjrecept gebruikt kan ik het makkelijk terug vinden.
Facebook Comments

Share this post