In de zomer ben ik een hele slechte eten en warm eten is nog wel het ergste. Daarom kies ik er vaak voor om in de ochtend alvast een pasta salade te maken. Heel makkelijk en je kunt er onwijs mee variëren. Wij probeerden er weer eentje en deze is echt de moeite waard om te proberen. Dit is een recept van vorig jaar, want dit jaar moet ik helaas de rauwe hammetjes overslaan.
Benodigdheden:
- 1 galia meloen
- 1 zakje rucola
- 1 bol mozzarella
- Pijnboompitjes
- 1 pakje rauwe ham
- 1 eetlepel worcestersaus
- 400 gram pasta
Bereiding:
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Spoel het af onder de koude kraan en laat het verder afkoelen.
- Wanneer je toe bent aan het eten van de pasta salade ga je de rest snijden
- Snijd de meloen in stukjes en snijd de mozzarella ook in stukjes. Je kunt er ook voor kiezen om kant en klare mozzarella bolletjes..
- Bak de pijnboompitjes en spoel de rucola af. Doe alle ingrediënten in een bak en meng het door elkaar.
- Snijd de rauwe ham in reepjes en voeg dit ook aan het geheel toe.
- Doe als laatste de worcestersaus erover heen.
Eet smakelijk!
Ohh ik heb hier nu zo’n zin in! Ziet er lekker uit 🙂
Dit receptje hebben wij vanavond gegeten. En ik vond ‘m heerlijk. Combi ham/meloen/pijnboompitjes is fantastisch! Alleen mijn dochter was niet zo te spreken over de stukjes ham.