Recept | Pastasalade met makreel en komkommer

Koude pastasalades zijn ideaal voor de zomer, maar ook super handig voor de winter. Ik heb in de zomer vaak een pastasalade op het menu…

Koude pastasalades zijn ideaal voor de zomer, maar ook super handig voor de winter. Ik heb in de zomer vaak een pastasalade op het menu staan en probeer hiermee ook goed te variëren. De komende tijd zullen er dan ook meerdere recepten online komen van lekkere pastasalades dei wij geprobeerd hebben en die goed zijn bevallen. Een pastasalade is ideaal voor warme dagen. Je kunt de pasta in de ochtend al koken, zodat je niet in de grootste hitte nog hoeft te staan koken. Je laat de pasta afkoelen en maakt hem dan verder af met frisse ingrediënten zoals, kipfilet, fruit en paprika’s. Mijn favoriete recepten deel ik de komende tijd op mijn blog. 

Benodigdheden:

  • 300 gram fusili
  • 1 rode ui
  • 1 potje groene pesto
  • 1 komkommmer
  • 2 paprika’s
  • 4 el olijfole
  • 260 gram makreel

Bereiding

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Spoel het af onder de koude kraan en laat het goed uitleken.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en snijd hier plakjes van. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
  3. Meng de groente met de pesto en voeg de pasta toe aan het geheel
  4. Snijd de makreel (of breek) in stukjes en verdeel dit over de salade heen.

Je kunt de pastasalade heerlijk nuttige met een stokbroodje er naast bijvoorbeeld of een stukje vlees van de BBQ. Eet smakelijk! 

Meer pastasalades:

 

One comment

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *