Zoals je misschien wel al door hebt ben ik dol op pastasalades en is een pastasalade bij mij ook elke keer weer anders. Juist omdat wij dit in de zomer veel eten probeer ik er veel mee te variëren. De laatste tijd heb ik veel nieuwe pastasalade recepten geprobeerd zodat ik mijn blog de komende tijd van frisse salades kon voorzien. En natuurlijk nog meer zomerse recepten.
Benodigdheden:
- 300 gram pasta, wij eten het liefst fusilli als wij pastasalade eten
- 2 rode paprika’s
- 1 hele komkommer
- 1 salami (als je zwanger bent, net als ik kun beter kiezen voor kipfilet)
- 2 eetlepels heks’nkaas
Bereiding:
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
- Laat de pasta afkoelen onder de koude kraan en zet het om verder af te koelen in de koelkast
- Snijd ondertussen de paprika en komkommer in blokjes
- Ook de salami of eventueel kipfilet kun je in blokjes snijden
- Meng de salami en de groente door de pastasalade heen en schep de lepels heks’nkaas er ook door
- Je kunt ervoor kiezen om het geheel nog even in de koelkast te zetten of om het direct te nuttigen.
Eet smakelijk!
Nog meer pastasalades:
- Pastasalade Hawai (budgetproof)
- Pastasalade met makreel en komkommer
- Pastasalade met rauwe ham en meloen
Maak/probeer jij een recept? Dan vind ik het natuurlijk super leuk om dit terug te zien. Deel je creaties via #receptenjfj!