Recepten

Recept | Ontbijtmuffins met banaan

Ik gooi het er direct maar uit: ik heb een hekel aan ontbijten. Ik houd er niet van om in de ochtend een volle buik te hebben. Maar omdat ik mijn kinderen een goed voorbeeld wil geven moet dit veranderen. Na een zoektocht op Pinterest kwam ik uit op ontbijtmuffins. 

Benodigdheden:

 • 125 gram havervlokken
 • 2 bananen
 • 1 appel
 • 2 theelepels kaneel
 • 2 eieren

Bereiding:

Eigenlijk is het maken van ontbijtmuffins heel makkelijk! Snijd de appel in kleine stukken en  mengt alle ingrediënten door elkaar met een keukenmachine of een blender. Verdeeld het over 9 cupcakevormpjes en doet ze voor 30 minuten in de oven. Even laten afkoelen en je kunt er lekker van smikkelen. Ik eet er één voor het ontbijt en ben dan ook vol. Ben je een grote eter in de ochtend dan kun je ervoor kiezen om er 2 te eten.

Weight watchers

Dit recept is Weight Watchers proof! Voor 1 muffin mag je 2 smartpoints telen. Een voedzaam ontbijt met weinig punten.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Joyce

  Hmm dat klinkt goed, ik maak echt te weinig van dit soort dingen.

  31/05/2017 at 8:28 am
 • Reply Kim

  Ik ben ook zó slecht in ontbijten. Ik word er bijna altijd alleen maar misselijk van. Dit recept ga ik eens proberen om te kijken of het iets scheelt.

  31/05/2017 at 8:44 am
 • Reply Evelyne

  Klinkt goed, alleen ben ik niet zo voor banaan. Ik veronderstel dat je dit ook met ander fruit kan maken 🙂

  31/05/2017 at 7:41 pm
 • Reply Esmee

  Klinkt goed! Op hoeveel graden bak jij ze in de oven?

  31/05/2017 at 7:47 pm
 • Leave a Reply