Recept | Mexicaanse ovenschotel

Wij zijn dol op Mexicaans eten en ik kan onze kinderen heel erg blij maken met “chips” bij het eten. De Mexicaanse ovenschotel is dan…

Wij zijn dol op Mexicaans eten en ik kan onze kinderen heel erg blij maken met “chips” bij het eten. De Mexicaanse ovenschotel is dan ook elke keer weer een groot succes bij ons thuis. Welk kind wil er nu geen chipjes bij het avondeten? Het gerecht is goed gevuld en door de mais is het ook nog lekker zoetig. Zoals ik al zei hier in huis een groot succes en absoluut kidsproof! 

Ingrediënten 

  • 1 zak nacho’s
  • 500 gram rundergehakt
  • burrito seasoningmix (ik koop altijd de kruiden potjes bij de Lidl)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 2 puntpaprika’s
  • 100 gram apetina cheddar en mozzarella

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verhit in de koekenpan een scheutje olijfolie en rul het gehakt. Voeg de seasoningmix toe.
  3. Lek ondertussen de maiskorrels en zwarte bonen uit
  4. Voeg nu de tomatenblokjes, de maiskorrels en zwarte bonen toe en verwarm dit nog zo’n 2 minuten.
  5. Schep het mengsel in de ovenschaal
  6. Verwijder de steelaanzet en de zaadjes van de puntpaprika’s en snij ze in ringen. Verdeel dit over het geheel.
  7. Doe bovenop het geheel de nacho’s en stroot de Apetina cheddar en mozzarella eroverheen
  8. de helft van de tortillachips en de rest van de kaas over.
  9. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.
  10. Serveer met de rest van de tortillachips.

je kunt er ook nog een lekkere zelfgemaakte guacamole bij serveren en wat zure room mmm! Eet smakelijk! 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *