Recept | Left over soep

Herken je dit: Het is zondag morgen ga je weer boodschappen doen en je hebt nog allerlei groenten in de koelkasten liggen. Hier komt dit regelmatig voor…

Herken je dit: Het is zondag morgen ga je weer boodschappen doen en je hebt nog allerlei groenten in de koelkasten liggen. Hier komt dit regelmatig voor en ik vind het heel erg zonde om groente weg te gooien. Überhaupt eten weg gooien vind ik zonde. Maar sinds kort gooi ik mijn overgebleven groente niet meer weg, nee ik maak er een lekkere soep van. 

Benodigdheden:

  • Overgebleven groente
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • 1,5 liter bouillon (groente of kip)
  • Italiaanse kruiden
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Snijd de groenten in grote stukken en leg dit in een ovenschaal
  3. Besprenkel de groenten met wat olijfolie, leg er wat knoflook tussen en strooi er wat italiaanse kruiden over heen. (op smaak)
  4. Zet de groenten voor +/- 25 minuten in de oven, heb je wortel? Dan moet je de groenten iets langer in de oven zetten.
  5. Kook ondertussen de bouillon, mijn voorkeur gaat uit naar kippenbouillon
  6. Zodra de groenten gaar gegrild zijn voeg je deze toe aan de bouillon en maak je het fijn met de staafmixer
  7. Je kunt er eventueel nog wat zout en peper aan toevoegen

Eet smakelijk! 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *