Recept | Kruidcake zonder pakje

Mijn favoriete cake is kruidcake en ik kocht het altijd heel makkelijk in een pakje. Lekker ongezond en super makkelijk. Het enige dat je hoeft…

Mijn favoriete cake is kruidcake en ik kocht het altijd heel makkelijk in een pakje. Lekker ongezond en super makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is namelijk wat water toevoegen en klaar! Maar omdat wij bewuster leven en gezonder willen eten wil ik ook dit soort dingen liever niet meer uit pakjes eten. Tijd dus om alles zelf maar eens te proberen. ik heb hem een paar keren geprobeerd en uiteindelijk is dit het resultaat geworden. 

Benodigdheden:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram roomboter
  • 1 eetlepel schenkstroop
  • 125 ml melk
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 tl koekkruiden
  • snufje kaneel

En dan: 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Meng de boter met de suiker tot een glad geheel
  • Voeg nu de eieren één voor één toe.
  • Voeg nu de koekkruiden, kaneel en de schenkstroop toe
  • Meng het weer tot het een mooi geheel is
  • Voeg nu in beetjes elke keer wat zelfrijzend bakmeel toe en de melk op dezelfde manier
  • Wanneer alles een mooi glad geheeld is kun je het een in ingevette cakevorm gieten (en als je niet zwanger bent kun je de lepel aflikken, zo lekker bij kruidcake!)
  • Zet de cake nu 45 minuten in de oven. Prik wanneer ie klaar is met een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of ie goed gaar is. Zo niet zet hem dan nog even terug.

Eet smakelijk! 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *