Kippensoep vinden wij hier in huis een onwijs lekker soepje. Helemaal wanneer je niet helemaal fit bent is het een lekkere aanvulling. Ik maakte hem eerder altijd met een bakje, maar besloot eens op zoek te gaan naar een recept voor kippensoep zonder pakjes en zakjes.
Benodigdheden:
- 2 liter water
- 3 kipfilets
- 2 uien
- 1 prei
- 3 winterpenen
- zakje fijngesneden soepgroenten
- handje vermicelli
- flinke hand fijngesneden peterselie
- 2 of 3 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- Snufje peper
- 2 el citroensap
- zout
- kippenbouillon blokje
Bereiding:
- Snijd de prei in dunne plakjes, schil de wortels en snijd deze in blokjes. Snipper 1 van de uien.
- Doe de kipfilets in een grote soeppan en voeg de prei. winterpeen, ui en peper, tijm. helft van de peterselie en het laurierblaadje toe. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna voor ongeveer 3 uurtjes op laag vuur staan pruttelen.
- Als de soep lekker lang heeft opgestaan haal je de kip eruit. Giet de bouillon door een vergiet en vang de bouillon op in een (andere) soeppan. De groente kun je nu weggooien die gebruiken we niet meer.
- Wanneer de kip is afgekoeld kun je deze gaan plukken. Je kunt de kip met twee vorken uit elkaar trekken. Doe deze weer terug in de bouillon.
- Zet de bouillon met de kip weer op het fornuis. Snijd het laatste uitje fijn en voeg deze samen met de citroensap, de rest van de peterselie een handje vermicelli en de soepgroente toe. Laat dit nog even pruttelen zodat de vermicelli gaar is. Je kunt de soep nu op smaak brengen met peper en zout (maak ik zelf geen gebruik van) ik voeg liever nog een kippenbouillon blokje toe.
Eet smakelijk!
De aansterkende werking van kippesoep zit ‘m in de bouillion die je van kippenbotten maakt, niet in de kip himself zeg maar, maar lekker is de soep wel! Met kippedijen of poten werkt het wel, duurt alleen wat langer voordat je lekkere bouillion hebt.
Eet smakelijk!