Happy momlife

doritos nuggets
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Recept | Kipnuggets met een doritos korstje

Mmm ik ben echt dol op Doritos vooral de smaak met kaas. Oké ik hou van bijna alles met kaas dus het op zich heel makkelijk te bedenken. Dit recept maakte ik met oud en nieuw vorig jaar. Wij vierden het toen thuis met z’n viertjes en ik had besloten allerlei kleine hapjes te maken. Eén daarvan was dit recept, de lekkere kipnuggets met een Doritos korts die mee aanlonkten op Pinterest. 

Waarom zou je instant kipnuggets kopen als je ze eigenlijk zelf nog vele malen lekkerder kunt maken. Voor het maken van kipnuggets kun je verschillende ingrediënten gebruiken. Bijvoorbeeld cornflakes of zoals ik bij dit recept heb gedaan Doritos. Ook kun je hier nog mee spelen, want je hebt natuurlijk verschillende smaken Doritos.

Wat heb je nodig? 

  • 600 gram kipfilet
  • 1 zak doritos, smaak die je lekker vindt. Ik nam nacho cheese.
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels bloem

En dan:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en zet 3 bakjes klaar. In één bakje doe je de losgeklopte eieren. In een ander bakje doe je de bloem en in het laatste bakje verkruimel je de Doritos ik deed dit in een zakje en dan even heel hard op slaan. Goed voor de agressie haha!
  3. Haal de stukjes kip nu stukje voor stukje door de bloem, dan door de ei en dan door verkruimelde Doritos. Gebruik hiervoor één hand (voor de natte dingen) en de andere hand voor de droge ingrediënten. Leg de kipnuggets nu op een bakplaat welke bekleed is met bakpapier en herhaal dit tot alle stukjes kip op zijn of leg ze in het mandje van de airfryer.
  4. Zet het geheel nu in de oven voor ongeveer 15  tot 20 minuten. Controleer altijd voor de zekerheid of de kip goed gaar is door een stukje doormidden te snijden. Mocht je ze in de airfryer doen, zoals ik gedaan heb dan kun je ze er na ongeveer 15 minuten uithalen.

Serveer de kipnuggets met een lekkere chilli saus mmm! 

Facebook Comments

Share this post