Happy momlife

hachee 1
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Recept | Hachee mmm!

Mijn favoriete maaltijd op dit moment is absoluut mijn hachee. En het ergste is, ik had het al een aantal keren gemaakt, maar elke keer als wij het naar binnen hadden gewerkt bedacht ik mij dat ik nog geen foto’s had gemaakt om mijn recept te delen. Een goed excuus om het nog een keer te maken dus. Gisteren maakte ik het weer en eindelijk dacht ik er wel aan om foto’s van de hachee te maken. Dit recept is mega lekker en echt een aanrader.

Benodigdheden:

 • 700 gram sukade lappen
 • 4 uien
 • 2 rundervleesbouillon blokjes
 • 1 laurier blaadje
 • 4 kruidnagels
 • 500 ml water
 • 2 plakjes ontbijtkoek
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • 50 gram roomboter

Bereiding

 1. Verhit de boter in een pan en snijd ondertussen de uien in halve ringen
 2. Wanneer de boter lekker warm is voeg je de uienringen toe en laat je deze meebakken tot ze glazig zijn
 3. Snijd ondertussen de sukade lappen in blokjes en voeg dit toe aan de pan met uien
 4. Bak het rundvlees even goed aan en voeg nu het water en de rundvleesbouillon blokjes toe
 5. Wanneer dit kook voeg ik het laurier blaadje toe, de balsamico azijn en de kruidnagels
 6. Zet het vuur laag en laat het voor zo’n 3 a 4 uurtjes lekker pruttelen. Wel af en toe even roeren zodat het niet aankoekt.
 7. Aan het einde van het sudderen voeg je de ontbijtkoek toe. Verkruimel deze en roer er goed doorheen. Ontbijtkoek neemt ten eerst overtollig vocht op en geeft ook nog eens een lekkere smaak aan je hachee.

Hachee is lekker met rode kool en (zelfgemaakte) aardappelpuree. Maar ook lekker met een frietje en sperzieboontjes zoals wij deze keer hebben gegeten. Wat ook een groot succes bleek was het overtollige op een wrap te doen met wat sla om als lunch op te eten. mmm! Zo gooi je niks weg en kun je extra genieten van je hachee. Ik koop mijn rundvlees meestal bij de Turkse supermarkt het scheelt enorm in prijs met een andere supermarkt.

 

Facebook Comments

Share this post