Afgelopen week kwam Aron thuis met blauwe bessen. Na wat zoeken op pinterest kwam ik uit op een Griekse Yoghurtcake met blauwe bessen. Hiervoor konden wij natuurlijk de blauwe bessen prima gebruiken.
Benodigdheden:
- 200 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 175 gram Griekse yoghurt
- 215 gram suiker
- 3 eieren
- 80 ml zonnebloemolie
- Een scheutje vanille aroma
- 150 gram blauwe bessen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng de eieren, Griekse yoghurt, suiker, vanille aroma en zonnebloemolie in een kom tot een glad mengsel.
- Spatel nu de bloem en het zakje bakpoeder erdoor heen tot dat je een luchtige geheel hebt
- Voeg de blauwe bessen toe aan het mengsel en meng dit er met de spatel goed doorheen.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het cakebeslag er bovenop
- Zet het cakebeslag voor 60 minuten in de oven in het midden van de oven. Kijk wel af en toe even die van mij ging namelijk opeens heel snel en ik was precies op tijd bij de oven.
- Na 60 minuten is de cake klaar, laat hem nog even afkoelen voor dat je hem aan gaat snijden.
Mmm! Eet smakelijk