Sinterklaas is in het land en dat betekent dat de feestperiode is begonnen. Lekkere potten snoepgoed en chocoladeletters, maar ook zeker lekkere kruidnoten. Voorheen maakte ik ze altijd vanuit een pakje, maar waarom zou je? Zelf gemaakte pepernoten zonder pakje zijn nog lekkerder. En daarom deel ik mijn kruidnoten recept met jullie.
Benodigdheden:
- 150 gram roomboter
- 120 gram basterdsuiker
- 10 gram koek-speculaaskruiden
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eetlepels halve volle melk
Bereiding:
- Kneed de boter, de suiker, de speculaaskruiden en het zelfrijzend bakmeel goed door elkaar.
- Voeg lepel voor lepel de melk aan het geheel toe zodat het deeg lekker soepel wordt.
- Leg het deeg nu even in de koelkast om wat harden te worden (zo plakt het minder)
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Maak lange rollen van het deeg. Snijd de rollen in gelijke stukjes. Vorm hier kleine balletjes van, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
- Bak ze in de oven in 15 min. gaar en lichtbruin.
- Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen. (ze zijn eerst nog zacht als ze uit de oven komen, ze worden harder zodra ze afkoelen)
Eet smakelijk!
Zoek je nog meer Sinterklaas inspiratie?
- Deze verrukkelijke mini pepernoten cheesecake
- Of wat dacht je van deze pepernoten from scratch? Ook heel lekker.
- Mijn favoriete taart is appeltaart en met pepernoten erdoorheen is ie nog lekkerder mmmm