Recepten

Recept | Broccoli tonijntaart

Mmmm ik ben dol op tonijn en op broccoli en van deze combinatie vond ik het lekkerste recept die ik de laatste tijd heb geprobeerd. Ook Robert en Aron zijn dol op het recept. Wij eten dit regelmatig en kunnen er soms wel twee keer van eten. De tweede dag serveer ik er een lekkere frisse salade bij. De broccoli tonijntaart is mijn favoriete recept. 

Benodigdheden voor de broccoli tonijntaart:

 • 500 gram broccoli (in roosjes) je kunt ook prima de diepvries variant gebruiken
 • 7 plakjes deeg voor hartige taart
 • 2 blikjes tonijnmoot in zonnebloemolie
 • 4 eieren
 • 200 gram griekse yoghurt
 • 100 gram geraspte kaas
 • (1 bakje cherrytomaten)
 • Taartvorm

Bereidingswijze van de broccoli tonijntaart: 

 • Kook de broccoli beet gaar en snij de cherrytomaten in tweeën.
 • Verwarm onder tussen de oven voor op 200 graden en ontdooi het deeg voor hartige taart.
 • Bekleed de bodem met het deeg voor hartige taart en bedek dit met de broccoli, tonijn en
 • cherrytomaten. Ik deed op de helft cherrytomaten omdat ik het zelf niet lekker vind.
 • Klop de eieren los samen met de Griekse yoghurt, voeg de kaas toe en een snufje peper en zout
 • Schenk dit over de taartvulling heen en zet het in de oven voor ongeveer 40 minuten!

Eet smakelijk! 

Maak jij een recept van Joyfromjoyce? Dan vind ik dit leuk om terug te zien op social media. Gebruik de #receptvanjfj dan kan ik het terug vinden. Ik ben namelijk heel erg benieuwd naar wat jullie vinden van de recepten die ik deel op joyfromjoyce.nl.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

 • Reply M.

  Afgelopen weekend heeft mijn man deze taart gemaakt! We hebben de taart koud gegeten, zonder de tomaatjes erin. Was heerlijk, en voor herhaling vatbaar.

  07/06/2017 at 10:12 am
 • Leave a Reply