Recepten

Recept | Appeltaart met kruidnoten

Mmm de pepernoten liggen alweer een tijdje in de winkels en dat zorgt ervoor dat mijn pot met pepernoten rijkelijk gevuld blijft. Als ik echt iets heel erg lekker vind zijn dat pepernoten. Zo lekker en van mij mogen ze het hele jaar verkocht worden. Een tijdje terug inmiddels al, maakte ik een heerlijke appeltaart met koekkruiden en pepernoten echt de moeite waard om ook eens te proberen. 

Benodigdheden:

  • 1 ei
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g basterdsuiker wit
  • 1 mespunt zout
  • 1 citroen
  • 250 g boter (koud)
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 2 handjes pepernoten
  • 4 appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding: 

  1. Splits het ei. Doe het bakmeel, eiwit, de suiker en een mespunt zout in een kom. Voeg nu ook de koekkruiden toe aan het geheel.
  2. Boen citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom.
  3. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat.
  4. Kneed met de hand het kruimelige deeg tot een samenhangende deegbal. Druk de bal plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Het deeg moet rusten, zodat het stevig wordt.
  5. Schil ondertussen alvast de appels en snijd deze in blokjes. Meng het kaneel en de suiker door de appel heen en zet aan de kant.
  6. Bestuif het werkblad, deegroller en het deeg met bakmeel en rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een plak van 1 cm dik.
  7. Vet springvorm in.
  8. Steek er met de springvorm een cirkel uit en leg die op de bodem van de vorm.
  9. Bekleed met de rest van het uitgerolde deeg de randen.
  10. Leg nu bovenop het deeg het appelmengsel en top dit af met de pepernoten.
  11. Leg het overige deeg op de vulling van de taart in de vorm van een ruitpatroon, een plak of kruimels.
  12. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de appeltaart voor 1 uur in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply