Feestdagen Op de boekenplank van Aron

Recensie: Tessel viert Sint-Maarten

11 november is de dag, dat mijn lichtje, dat mijn lichtje….Waar wij wonen vieren we elk jaar Sint-Maarten en Aron zit op een Katholieke school en daar hebben ze het natuurlijk over Sint-Maarten. Tessel viert Sint-Maarten is een goede aansluiting op het Sint-Maarten feest. 

Wat is Sint-Maarten?

Sint-Maarten is een feest waarbij de kinderen tegenwoordig met hun zelfgemaakte lampion langs de deuren gaan. Een lampion heeft natuurlijk een lichtje en tijdens het lopen met de lichtjes zingen ze liedjes voor de mensen die opendoen. Als tegenreactie hierop krijgen de kinderen iets lekkers, fruit of snoepgoed of soms wel een kleinigheidje. Wij liepen de hele basisschool periode en Aron loopt inmiddels ook al een aantal jaren.

schermafbeelding-2016-10-24-om-06-41-46

Tessel viert Sint-Maarten 

Tessel is blij met haar nieuwe jas en haar zelfgemaakte lampion. Die lampion is voor het feest van Sint Maarten, op 11 november. Dan loopt ze samen met Karim, Lucia en Sem zingend langs de deuren. Als hun tassen vol lekkers zitten, vertelt Tessel de anderen haar geheime plan…

‘Tessel viert Sint-Maarten’ geeft een kijkje in de belevingswereld van het kind. De meeste kinderen hebben rond deze periode natuurlijk een nieuwe jas, vinden een avond als Sint-Maarten spannend en willen dolgraag hun zelfgemaakte lampion laten zien. Het boek sluit hier goed op aan.

Het boek vertelt het verhaal van Sint-Maarten, hoe het in de geschiedenis ging. Het verhaal koppelt zich aan het heden via Tessel die haar nieuwe rode jas nooit in stukken zou snijden en de schrik als haar jas door midden scheurt. Het boek is mooi geschreven en leest fijn voor. Het is geschikt voor hele kleintjes en grotere kinderen.De prenten in het boek zijn prachtig, ze geven het verhaal goed weer wat heel fijn is wanneer je een boek voorleest.

Een sfeervol prentenboek waarin het verhaal van Sint-Maarten wordt verteld en de teksten van vier sint-maartensliedjes staan. Je koopt het boekje o.a. via bol.com.

WINNEN!

In samenwerking met uitgeverij de vier windstreken mag ik één exemplaar weggeven aan één van mijn lezers! Laat een reactie achter onder dit blog bericht waarin je vertelt dat je mee doet.  De winnaar maak ik bekend op 10 november, zodat ik het boek hopelijk die dag nog op de post kan doen.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Patricia

  Wat leuk een boek over Sint Maarten, ik ben gek op boekjes en doe graag mee voor Milan! Wij zijn al begonnen met kleine stukjes voorlezen , z’n thema boek komt dus prima van pas.

  07/11/2016 at 2:21 pm
 • Reply Claudia Diependaal

  Hier in Zuid-Limburg vieren we het ook. Het is koud en guur buiten. Ik hoop niet dat het gaat waaien anders gaat de optocht niet door. Ik wens jullie een fijne optocht.

  Oh ja ik wil wel winnen.

  07/11/2016 at 5:42 pm
 • Reply Eve Allijn

  Echt zo gaaf dit! Ik heb nog nooit een boek gezien waarbij de hoofdpersoon zo heet als mijn dochtertje. Ik denk dat Tessel dit helemaal te gek zou vinden 😀 Ze gaat dit jaar ook nog eens voor het allereerst Sint Maarten lopen 😀

  07/11/2016 at 10:20 pm
 • Reply Jolanda

  Ben dol op voorlezen (en de kindjes gelukkig op luisteren), dus doe graag mee met deze winactie. En dit gaat dan ook nog eens over een heel herkenbaar onderwerp, extra leuk.

  09/11/2016 at 12:16 am
 • Leave a Reply