Happy momlife

two white rod pocket curtains
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Raamdecoratie voor de woonkamer, welke opties zijn er?

Ik vind het heerlijk om in huis bezig te zijn en om hier en daar iets te veranderen. Dit is misschien ook wel de reden dat ik het nooit erg vond om te verhuizen. Ik kan makkelijk beslissingen maken, maar voor sommige opties vind ik het toch lastiger om te kiezen. Zo duurde het wel even voor ik wist wat voor raamdecoratie ik in de woonkamer wilde en moeten wij nog steeds een raamdecoratie probleem op de bovenverdieping oplossen. Overal hangen inmiddels gordijnen, maar het is best een grote inkijk wat wij wel willen veranderen. In deze blog een overzicht met opties die er zijn.

two white rod pocket curtains

Roljaloezieën

Roljaloezieën combineren de sfeervolle uitstraling van een rolgordijn met de functionaliteit van jaloezieën. Hierdoor kun je een roljaloezie voor elke toepassing gebruiken. Wil je privacy, doorkijk, zonwering of verduistering? Alles is mogelijk met een roljaloezie. De roljaloezieën zijn van stof en je kunt ze makkelijk open en dicht doen. Hierdoor kun je zelf kiezen voor privacy of dat mensen toch even naar binnen kunnen kijken.

Houten jaloezieën

Je ziet ze tegenwoordig heel veel en dat snap ik, want het staat heel erg leuk! Houten jaloezieën zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Helemaal naar jouw wens te bestellen. Het fijne aan jaloezieën vind ik dat je de lichtinval elk moment kunt bijstellen. Je draait de jaloezieën zo dat ze meer of juist minder licht doorlaten, net wat jij fijn vindt. En je kunt ze als je wilt zelfs helemaal sluiten zodat ze bijvoorbeeld in de avond geen inkijk geven. Wel vind ik dat er veel stof op komt te liggen en dat geeft mij weer teveel werk haha!

Plisségordijnen

Plissé gordijnen zijn voor mij direct geen optie. Ik vind ze vaak te tuttig waardoor ik het niet heel leuk vind om in mijn eigen huis op te hangen. Maar wie weet vind jij ze wel leuk. Je kunt ze gemakkelijk op een gewenste hoogte hangen. Ze bieden veel privacy en houden veel licht tegen.

Rolgordijn

Je ziet tegenwoordig ook steeds vaker rolgordijnen als raamdecoratie in de woonkamer.. Wij hebben op dit moment in de woonkamer ook rolgordijnen in een wit/grijze tint. Je hebt ze in allerlei kleuren, stoffen en van lichtdoorlatend tot verduisterend. Voor de woonkamer is een lichtdoorlatend rolgordijn ideaal. Daarmee creëer je wel de nodige privacy, maar hou je niet al het licht van buiten tegen. Daarnaast hebben wij ze in de winter vaak ’s avonds ook naar beneden waardoor je warmte binnen kunt houden.

Vitrage

Naast de rolgordijnen hebben wij in de woonkamer ook vitrage hangen. Ik vind dit een woonkamer aankleden en gordijnen zorgen voor demping in huis. Je hebt ze in allerlei kleuren en materialen, waardoor er voor iedereen wel een mooie soort te vinden is.

Wat heb jij in de woonkamer hangen aan raamdecoratie?

Facebook Comments

Share this post