Recepten

Quiche met zongedroogde tomaten | Recept

Hehe de normale tijden zijn weer aangebroken. Geen feestjes meer dus eindelijk weer wat normale maaltijden op tafel. Lekker veel groente om alles weer een beetje op te krikken en natuurlijk om meer gezonde voeding binnen te krijgen. Tussen kerst en oud & nieuw was ik er al klaar mee en maakte ik een lekkere quiche en hij viel bij iedereen goed in de smaak, zelfs bij Sofie! 

Quiches ook wel hartige taart genoemd vind ik heel fijn om te maken. Vooral als ik veel leftovers in de koelkast heb liggen. Je kunt door een hartige taart namelijk vrijwel alles heen doen. Goede manier dus om de restjes in je koelkast op te maken. Dat deed ik ook met deze quiche en hij bleek een groot succes.

Benodigdheden: 

  • 10 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
  • 450 gram diepvries spinazie
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 4 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • 100 gram hamblokjes
  • 50 gram geraspte kaas

Ook handig: 

  • Quiche vorm of springvorm
  • Olijfolie in sprayvorm – handig voor het in sprayen van je taartvorm   

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Leg de hartige taart deeg uit de vriezer om te ontdooien
  3. Vet je taartvorm goed in
  4. Bekleed je taartvorm met bladerdeeg en prik hier willekeurig wat gaatjes in met een vorm. Door dit te doen krijg je een lekkere bodem, anders kan het vocht niet weg namelijk.
  5. Ontdooi de spinazie en bak het kort
  6. Knip ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Ik knip dit altijd omdat dit makkelijker gaat dan snijden.
  7. Verdeel de tomaatjes over de bodem van de taartvorm en voeg hier ook de spinazie bij.
  8. Klop nu de eieren goed los en de melk erdoor. Giet dit over de taartvorm heen.
  9. Strooi de hamblokjes er overheen en dek af met een laagje kaas.
  10. Zet de quiche voor 40 minuten in de oven.

Een lekkere goed vullende maaltijd. Eet Smakelijk! 

Ps. Dit recept past ook goed binnen een klein budget.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply