Quiches ook wel hartige taart genoemd vind ik heel fijn om te maken. Vooral als ik veel leftovers in de koelkast heb liggen. Je kunt door een hartige taart namelijk vrijwel alles heen doen. Goede manier dus om de restjes in je koelkast op te maken. Dat deed ik ook met deze quiche en hij bleek een groot succes.


QUICHE MET ZONGEDROOGDE TOMATEN
Ingrediënten
- 10 plakjes hartige taartdeeg diepvries
- 450 gram diepvries spinazie
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 4 eieren
- 200 ml halfvolle melk
- 100 gram hamblokjes
- 50 gram geraspte kaas
- Ook handig:
- Quiche vorm of springvorm
- Olijfolie in sprayvorm – handig voor het in sprayen van je taartvorm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg de hartige taart deeg uit de vriezer om te ontdooien
- Vet je taartvorm goed in
- Bekleed je taartvorm met bladerdeeg en prik hier willekeurig wat gaatjes in met een vorm. Door dit te doen krijg je een lekkere bodem, anders kan het vocht niet weg namelijk.
- Ontdooi de spinazie en bak het kort
- Knip ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Ik knip dit altijd omdat dit makkelijker gaat dan snijden.
- Verdeel de tomaatjes over de bodem van de taartvorm en voeg hier ook de spinazie bij.
- Klop nu de eieren goed los en de melk erdoor. Giet dit over de taartvorm heen.
- Strooi de hamblokjes er overheen en dek af met een laagje kaas.
- Zet de quiche voor 40 minuten in de oven.
Geef een reactie