Quiche met zalm en broccoli

Ik ben dol op quiches, vooral wanneer het drukke dagen zijn of als ik een heleboel groente in een maaltijd wil stoppen. Ook maak ik…

Ik ben dol op quiches, vooral wanneer het drukke dagen zijn of als ik een heleboel groente in een maaltijd wil stoppen. Ook maak ik ze vaak met ingrediƫnten die over zijn waardoor ik altijd weer een nieuwe creatie op tafel kan zetten. Mijn nieuwste creatie was er eentje met zalm en broccoli.

Quiche met zalm en broccoli

Ingrediƫnten
  

  • 8 plakken bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 500 gram diepvries broccoli
  • 2 theelepels oregano
  • 250 gram vriesvers zalmfilet
  • 1 bosje bos ui

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg ze los van elkaar neer
  • Kook wat water en kook de broccoli ongeveer 4 minuten
  • Snijd ondertussen zalmfilet in blokjes en de bos ui in ringen
  • Meng de opgeklopte slagroom met de 4 eieren tot een geheel. Roer hier als laatste de oregano nog door heen en wat peper. Je kunt ook zout toevoegen, maar ik voeg nooit extra zout aan gerechten toe.
  • Bedek de bodem van quichevorm of springvorm met het bladerdeeg, doe hier boven op de zalm, broccoli en bosui. Dek uiteindelijk af met het eimengsel.
  • Zet het geheel in de oven voor 45 minuten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept