Quiche met spinazie brie en rookworst

Maandag is het Quiche dag, hier eten wij elke maandag een quiche omdat het lekker makkelijk te combineren is met mijn werk.Inmiddels is mijn rooster…

Maandag is het Quiche dag, hier eten wij elke maandag een quiche omdat het lekker makkelijk te combineren is met mijn werk.Inmiddels is mijn rooster iets aangepast daardoor werk ik niet iedere maandag, maar we eten nog wel wekelijks eentje! Deze week deel ik een nieuwe favoriet. Eentje met spinazie, brie en rookworst!

Quiche met spinazie brie en rookworst

Ingrediƫnten
  

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram creme fraiche
  • 4 eieren
  • 750 gram spinazie blokjes
  • 1 rookworst
  • 200 gram brie

Instructies
 

  • Begin met het voorverwarmen van de oven. Zet deze op 180 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Laat de spinazie ontdooien, ik gebruik altijd diepvries spinazie. Handig om altijd in huis te hebben.
  • Snijd ondertussen de rookworst in plakjes en de brie ook.
  • Vet een springvorm of een quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Ik maak ook altijd gaatjes in de bodem van de quiche, omdat het dan minder nat is.
  • Vul de quiche met de spinazie en leg daarboven op de rookworst.
  • Meng nu de creme fraiche met de eieren en klop dit tot een mooi geheel. Schenk dit bij de quiche
  • Bedek de bovenkant met de brie en zet hem voor 60 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept