Happy momlife

white floor rug
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Productief thuiswerken? – 5 tips voor het inrichten van je werkplek

Misschien zat je in eerste instantie meestal aan de keukentafel te werken, of soms misschien zelfs in bed of op de bank. Of misschien werk je inmiddels wel weer op kantoor. Voor een keertje kan dat natuurlijk niet zoveel kwaad. Maar als je toch blijft thuiswerken e komende tijd of je werkt als ZZP-er, dan is het wel fijn om een echte werkplek in huis te hebben. Maar hoe zorg je er nu voor dat je die zo inricht dat je er lekker, gezond en productief kunt werken? Ik geef je 5 tips!

white floor rug

Tip 1: selecteer de juiste meubels

De ideale werkplek begint met de juiste meubels. Het beste is het om te kiezen voor een bureau en stoel die in hoogte verstelbaar zijn, zodat je ze voor jouw lichaamslengte heel precies op de juiste hoogte kunt instellen om vervelende nek-, rug- en polsklachten te voorkomen. Kantoorstoelen en -bureaus hebben die mogelijkheid vaak standaard, maar een huis-tuin-en-keuken bureau heeft dat niet. Het is geen must, zolang je er maar op let dat je je voeten plat op de grond kunt zetten en je benen een hoek van 90 graden maken als je aan je bureau zit. En zet je laptop of monitor op de juiste hoogte zodat je hoofd recht staat als je op je scherm kijkt. Op die manier kun je probleemloos een volle dag van je werkplek gebruikmaken. Wij hebben zelf gekeken naar Bureaus van Nancy HomeStore. Hier heb je een heleboel mooie en hippe bureaus. Aangezien de werkplek bij ons op de slaapkamer is vond ik het wel fijn als hij ook mooi is. Nancyhomestore.nl heeft hier een ruime keuze in.

Tip 2: zorg voor goed licht

Om lekker productief bezig te kunnen zijn heb je daglicht nodig. Zet je bureau daarom niet te ver van het raam af. Op die manier vang je het meeste natuurlijke licht op. Zorg er trouwens wel voor dat (zon)licht niet direct op je scherm valt. Dat werkt niet prettig. Wordt het donker of is het erg bewolkt buiten, dan heb je minimaal een centrale lamp en een bureaulamp nodig om je werkplek voldoende te kunnen verlichten.

Tip 3: zorg voor voldoende opbergruimte

Een rommelige werkplek ziet er niet alleen niet uitnodigend uit, het staat ook rommelig en het komt je productiviteit vaak niet ten goede. Rommel op en rondom je bureau leidt af en zorgt voor onrust. Voldoende opbergruimte is daarom echt onmisbaar. Met een beetje geluk heeft je bureau voldoende ruimte voor al je spullen, maar anders zou je bijvoorbeeld een klein ladekastje naast je bureau kunnen zetten, of je zet de spullen in een grotere kast. Wij hebben hiervoor een kast naast ons bureau staan. Hier kunnen wij direct alles weer in opbergen wat wij niet nodig hebben. Ik wil er niet tegenaan kijken als ik wakker word.

Tip 4: ga op zoek naar inspirerende styling

Doordat de werkplek op onze slaapkamer is hebben wij hem direct meegenomen in de styling van onze slaapkamer. Niet te druk, maar wel gezellig want het moet je niet afleiden. Het is de kunst om het fijn en gezellig te maken, zonder dat het rommelig wordt. Probeer daar de juiste balans in de vinden.

Tip 5: Voeg groen toe aan je slaapkamer

Wij besloten het groen heel letterlijk te nemen door de muren in onze slaapkamer groen te verven. Maar wat ik eigenlijk bedoel met de groene touch is het plaatsen van planten in je slaapkamer. Planten zorgen namelijk voor rust, en hebben vaak ook nog eens goede functies, zoals het zuiveren van de lucht en het zorgen voor extra zuurstof.

Facebook Comments

Share this post