Happy momlife

pompoen soep met wortel
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Pompoensoep met wortel | Recept

Ondanks dat het buiten nog niet helemaal herfst is is het bij mij in mijn hoofd en hart wel al herfst hoor. En ook aan mijn weekmenu’s in het wel te zien. Wist je trouwens dat ik elke zondag een weekmenu deel op instagram? Heel handig (vind ik zelf) ter inspiratie. Nu terug naar het recept. Ik ben dol op pompoensoep en maak het ook echt vaak. Alleen vergat ik elke keer weer een foto te maken. Maar eindelijk heb ik het gedaan. En is het tijd om het (simpele) recept te delen.

Benodigdheden: 

 • 1 fles pompoen of 1 doosje diepvries pompoen
 • 2 uien
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 grote winterpeen
 • 2 bouillonblokjes (ik gebruik kip deze vind ik het meest smaakvol)
 • 1,4 liter water

Bereiding: 

 1. Snijd de fles pompoen en de winterpeen in blokjes en snipper de uien
 2. Kook wat water in de waterkoker
 3. Verhit wat olie in de pan en fruit de ui aan voeg ook de knoflookpoeder toe
 4. Voeg nu de pompoen en winterpeen toe en pak dit even mee
 5. Voeg het water uit de waterkoker toe en laat het geheel zo’n 20 minuten koken.
 6. Maak de soep fijn met een staafmixer of zoals ik het doe met de blender.
 7. Voeg nog wat oregano toe voor wat extra smaak

Lees ook: Review Bosch Silentmixx blender

Eet smakelijk! 

Facebook Comments

Share this post