POMPOEN QUICHE

Het is herfst en dat is ook echt te zien aan wat er bij ons op tafel staat. Ook buiten is de herfst lekker begonnen….

Het is herfst en dat is ook echt te zien aan wat er bij ons op tafel staat. Ook buiten is de herfst lekker begonnen. Ik ben dol op pompoensoep, maar echt andere dingen had ik er nog nooit mee gemaakt. Tijd om eens wat anders te proberen dus. Ik ben ook dol op quiches, vooral ook omdat het lekker makkelijk is om in de ochtend te maken en dan ‘s avonds op te eten.

POMPOEN QUICHE

Ingrediënten
  

  • 1 flespompoen
  • 1 grote ui
  • 2 paprika
  • 4 eieren
  • 200 gram creme fraiche
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • Gerookte kip
  • handje geraspte kaas
  • Scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Zet de waterkoker aan met water of zet een pan op het vuur met water.
  • Snijd de pompoen (als de pompoen nog te hard is kun je hem even in de oven leggen om zachter te worden) en de paprika’s in blokjes en de ui in ringen.
  • Kook de pompoenblokjes circa 5 minuten.
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de paprika’s aan.
  • Voeg na ongeveer 2 minuten de pompoen toe. Laat dit een paar minuten bakken en zet het vuur uit.
  • Meng nu de creme fraiche, eieren en kaas door elkaar
  • Vet een springvorm of quichevorm in en bekleed deze met bladerdeeg
  • Voeg nu het pompoenmengsel toe aan de springvorm
  • Giet het eimengsel eroverheen
  • En zet het geheel nu in de oven voor zo’n 35 minuten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept