Ik gaf laatst al aan dat ik meer wil koken met pompoen. Daarom besloot ik wat recepten uit te zoeken die ik wilde maken met als basis pompoen. Uiteindelijk kwam ik uit op een pompoenbrownie. Jip echt waar en hij was zoooo lekker en smaakte zo goed! De brownie had de structuur (dat kleffe) van een echte goede brownie. Ik heb het nu een paar keer geprobeerd en dit is mijn beste resultaat geworden.
pompoen brownie
Ingrediënten
- 1 fles pompoen
- 100 gram suiker
- 150 gram bloem
- 50 gram cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel koek en speculaaskruiden
Instructies
- Snijd de pompoen in blokjes, je kunt er voor kiezen om de schil er op te letten, maar ik haalde hem eraf.
- Kook de pompoen in ruim water voor zo’n 20 minuten. Je kunt na 20 minuten het best even prikken om te kijken of de pompoen goed zacht is geworden.
- Verwarm nu je oven voor op 180 graden
- Giet de pompoen af en doe de blokjes in een blender, maak hier een puree van
- Doe de bloem, suiker, cacaopoeder en bakpoeder in een beslagkom en roer door elkaar. Voeg nu ook de koek en speculaas kruiden toe
- Schep nu de puree van pompoen er door. Ik gebruikte hiervoor een spatel
- Vet de brownievorm in en schep het beslag erin. Strijk een beetje glad
- Zet de brownies voor 30 minuten in de oven. Na 30 minuten prik je er met een satéprikker in om te kijken of hij gaar is. Komt hij er droog uit? Dan is je brownie klaar. Laat hem volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.