Happy momlife

shutterstock_573141661
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Playdates, hoe werkt dat eigenlijk?

Zodra je vierjarige naar de basisschool mag gaat er een nieuwe wereld voor je open. Naast dat je kind opeens van alles moet willen andere kinderen ook opeens dingen van je. Playdates! Al vrij vlot nadat Aron begon op de basisschool wilde hij voor het eerst met een vriendje spelen. Spannend voor mij en voor hem. Hij wilde ook het liefst eerst bij ons thuis met iemand spelen voordat hij daar heen ging. Stiekem vond ik dit nog wel prettig, want helemaal loslaten kon ik echt nog niet.

Telefoonnummers

Nadat ik mij heb voorgesteld bij de ouders van het vriendje vraag ik al snel een telefoonnummer. Ik moet er namelijk niet aandenken dat ik de ouders niet kan bereiken in geval van nood. Wij hebben vanuit school ook een online systeem, maar ik weet niet zeker of die up-to-date is en of ik ik mijn inlog gegevens nog wel weet haha! Inmiddels heb ik in mijn telefoon een hele lijst verzamelt met “mama van…  en papa van…”- nummers. Ik heb één keer meegemaakt dat de moeder geen nummer wilde geven en ik heb het heel lang verveld gevonden. Je wilt als ouders op de hoogte gebracht worden als er iets met je kind gebeurt? Een ongelukje zit in een klein hoekje.

Wanneer spelen?

Aron heeft er een handje van om om 15:15 na mij toe te komen om te mogen spelen met iemand. Ik ben zo’n moeder die zich daar even mentaal op moet voorbereiden en moet hem daardoor regelmatig teleurstellen. Ook heb ik liever dat Aron op een woensdagmiddag of vrijdagmiddag met iemand gaat spelen. Uit school is het zo kort na een lange schooldag is hij ook gewoon op. Dit is natuurlijk een keus die iedere moeder zelf moet maken, maar ik vind dit prettiger. Ook in het weekend en in de vakanties vind ik het geen probleem om hier vriendjes over de vloer te hebben of dat ik hem heen moet brengen. Onze wijk heeft niet veel kinderen dus een playdate is dan erg welkom!

Afspraken maken 

Ik maak altijd de afspraak met de kinderen dat ze niet op onze kamer mogen spelen en niet op Sofie haar kamer. Ik voel me dan net mijn eigen moeder die dit vroeger zei. Ook wil ik niet dat ze op het bed van Aron spelen, gewoon op de grond, beneden of buiten spelen is prima. Willen ze knutselen? Prima! Dan leg ik de tafel vol met knutselspullen.

Ik doe zelf niet veel moeite voor de playdates ga geen dingen voorbereiden en laat de kinderen zelf hun spel bedenken. Gelukkig gaat dit met de meeste vriendjes wel goed.

Heb jij nog een gouden play-date tip? 

Facebook Comments

Share this post