Happy momlife

Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Plasproblemen? Geen zorgen, hier vind je de oplossingen

Als we het over plasproblemen hebben, denken de meeste mensen al snel aan kinderen. Wanneer een kind nog niet zindelijk is, plast hij waarschijnlijk regelmatig in zijn broek. Dit gebeurt niet alleen overdag, maar ook ’s nachts. Toch kunnen volwassenen ook te maken krijgen met plasproblemen. Heb je hier ook last van en schaam jij je hiervoor? Dan ben je mogelijk op zoek naar een oplossing. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk een aantal oplossingen op een rijtje.

set of clean linen drying on clothesline in yard


1. Plaswekker
Een eerste oplossing tegen een plasprobleem is een plaswekker. Dit hulpmiddel wordt vaak gebruikt om bedplassen bij kinderen tegen te gaan, maar kan ook helpen tegen bedplassen bij volwassenen. Zo’n wekker wordt geleverd met een speciaal plasbroekje met sensor. Wanneer de sensor de eerste druppels urine waarneemt, gaat de wekker af. Hierdoor word je gewekt en kun je naar de wc gaan zonder dat het een natte bedoeling wordt in bed. Je wordt op deze manier getraind, waardoor je de nacht na verloop van tijd mogelijk zonder tussenkomst van een plaswekker droog door kunt komen.

2. Absorberend ondergoed
Een plaswekker kun je in principe ook overdag gebruiken, maar niet iedereen vindt dit prettig. Doordat de wekker afgaat als de sensor in het plasbroekje urine waarneemt, kunnen andere mensen dit ook horen. Wanneer je hier niet op zit te wachten maar ook geen natte broek wilt, biedt absorberend ondergoed mogelijk uitkomst. Dit ondergoed heeft een onzichtbaar, absorberend kruis. Hierdoor is het ondergoed in staat om probleemloos druppels en scheutjes urine op te vangen, zonder dat je hier nadelige gevolgen van ondervindt. Absorberend ondergoed is er niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

3. Waterdichte matrashoes
Als het je niet lukt om de nacht droog door te komen, is jouw bed waarschijnlijk regelmatig nat. De dekens kun je vaak uitwassen, maar dit geldt niet voor het matras. Wanneer je met enige regelmaat in bed plast, kunnen er gele plekken in het matras ontstaan en kan het matras gaan stinken. Hier zit je waarschijnlijk niet op te wachten. Gelukkig kun je iets doen om dit te voorkomen. Wat? Een waterdichte matrashoes kopen. Zo’n hoes beschermt jouw matras onder meer tegen bedplassen. Dit komt doordat zo’n matrashoes in staat is om het vocht te absorberen. Hierdoor wordt enkel de hoes zelf nat en blijft het matras droog. Er zijn zowel uitwasbare matrashoezen als matrashoezen die je eenmalig kunt gebruiken te koop.

4. Medicijnen
Het is helaas niet altijd mogelijk om zelf iets aan een plasprobleem te doen. Als je al van alles geprobeerd hebt maar het probleem nog steeds niet verholpen is, kun je eens bij de huisarts langsgaan. Hij kan je medicijnen voorschrijven. Met behulp van deze medicijnen is de kans dat je de dag of nacht droog doorkomt een stuk groter. Medicijnen om plasproblemen te onderdrukken zijn overigens alleen verkrijgbaar op recept. Je moet er dus voor naar de huisarts als je er gebruik van wilt maken.

Facebook Comments

Share this post