Pizzarette tips

Heb jij al wat bedacht om te gaan eten met de feestdagen? Misschien overweeg je wel met een pizzarette te gaan bakken. Ik heb een…

Heb jij al wat bedacht om te gaan eten met de feestdagen? Misschien overweeg je wel met een pizzarette te gaan bakken. Ik heb een blogpost bomvol inspiratie om met de pizzarette te gaan doen en maken.

Onze kinderen vinden het helemaal geweldig om te bakken met de pizzarette. Lekker met z’n alleen aan tafel pizza’s versieren en opeten. Verschillende creaties bedenken en proberen. Je kunt zoveel verschillende ingrediënten toevoegen waardoor het absoluut niet saai is om te eten!

De bodem

Laten we beginnen met de bodems. Bij de AH en de JUMBO verkopen ze kant en klare mini pizza bodems in de vriezer. Deze passen precies op de plaatjes van de pizzarette. Maar meestal zijn deze uitverkocht als wij ze willen gebruiken. Wij maken dus zelf altijd de pizza bodems met pizzadeeg mix doosjes. Wij bakken ze dan alvast kort in de oven, zodat ze niet aan de bakplaatjes gaan plakken. Een dagtaak haha, maar wel altijd al gezellig ter voorbereiding. Je kunt ook pita broodjes gebruiken en deze doormidden snijden.

 Saus en kaas

Saus

  • Creme fraiche
  • Tomatensaus
  • Roomkaas

Wij gebruiken eigenlijk altijd standaard tomatensaus. Ik maak dit zelf met gezeefde tomaten, oregano en Italiaanse kruiden. Even roeren en een paar uurtjes laten staan en je hebt een heerlijke (goedkope) pizzasaus!

 Kaas

Kaas mag absoluut niet ontbreken op je pizza. Wij hebben altijd als basis mozzarella en geraspte kaas (48+) en verder variëren we met wat iedereen lekker vindt.

  • Gorgonzola
  • Feta
  • Geraspte Hollandse kaas
  • Mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • Geitenkaas
  • Brie

Groenten en fruit

Ik zorg ook altijd dat er genoeg verschillende soorten groentes zijn.  De groenten moet je natuurlijk wel al even snijden voor je gaat eten. Ik gebruik hier de vakjesborden van de wibra voor. Hier kun je alles gemakkelijk in verdelen.

Groenten

  • Paprika
  • Ui
  • Mais
  • Courgette
  • Champignons
  • Tomaat (ik gebruik altijd cherry tomaten)
  • Aubergine
  • Asperges
  • Rucola (deze bak je niet mee)

Fruit

  • Appel (lekker met brie bijvoorbeeld)
  • Peer
  • Ananas

Vlees en vis

Naast fruit en groente is vlees en vis ook lekker om op je pizza te doen. Je kunt hier zoveel kanten mee op. Eigenlijk kan al het vlees en al het vis wel op een pizza. Een pizza shoarma bijvoorbeeld met knoflooksaus.

Vlees

  • Salami
  • Ham
  • (kip) Shoarma (vooraf bakken)
  • Gehakt (vooraf bakken)
  • Chorizo
  • Italiaanse gedroogde ham (serranoham, prosciutto)
  • Kipfilet blokjes (vooraf bakken)
  • Spek
  • Knakworsten (vinden onze kinderen lekker)
  • Rosbief

Vis

  • Garnalen
  • zalm (gerookt of uit blik)
  • Tonijn (uit blik)

Overige smaakmakers

Mijn favoriete pizza is een pizza met salami, pesto, tomaatjes en mozzarella. Hiervoor heb je dus ook nog wat smaakmakers nodig op je pizza.

  • Pesto (Groene en rode)
  • Pijnboompitten
  • Gedroogde oregano
  • Italiaanse kruiden
  • Basilicum
  • Olijven
  • Knoflook
  • Ansjovis
  • Zongedroogde tomaten

Zet alles op tafel en varieer! Je komt zo tot de lekkerste ontdekkingen. Probeer deze variaties eens:

  • Rosbief – gedroogde tomaten – mozzarella
  • Rosbief – gedroogde tomaten – courgette – geraspte kaas
  • Tomaat – Rosbief – pesto – mozzarella
  • champignon – kaas
  • Mozzarella – rosbief – zongedroogde tomaten – salami – geraspte kaas
  • Kaas – Champignons – courgette – tomaat

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *