Dit recept is er eentje die wij al jaren maken. Het is lekker, makkelijk en iedereen vind hem lekker! Oké op één iemand hier in huis na want die vind perziken niet lekker namelijk. Maar de rest vind hem wel lekker. En nu heb ik hem zo kunnen fine tunen dat ik het recept met jullie ga delen.
Het is een recept dat je makkelijk kunt omtoveren tot een vega gerecht door de spekjes te vervangen voor een vega variant en het gehakt kun je ook vervangen door een vega variant. Ideaal dus!
Perzik ovenschotel
Ingrediënten
- 750 gram aardappels voor de puree of aardappelpuree
- boter
- 125 gram spek reepjes
- 4 flinke uien
- 250 gram champignons
- 500 gram gekruid gehakt
- 1 groot blik halve perziken niet snijden!
- 75 ml. tomatenketchup
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels ketjap manis zoet
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Je begint met het maken van de aardappelpuree.
- Laat de perziken uitlekken. Het sap gebruiken we niet.
- Maak nu de saus klaar door de 75 ml. tomatenketchup, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels citroensap
- en de twee eetlepels ketjap manis te mengen
- Snijd nu de champignons in plakjes en snijd uienringen.
- Bak nu de spekblokjes kort uit en voeg de champignons en uien toe. Bak het gehakt er rul door heen.
- Wanneer het gehakt gebakken is voeg je de saus toe.
- Dan is het nu tijd om de ovenschool te vullen.
- Begin met een laagje van het gehaktmengsel, daarboven op een laagje aardappel puree en daarboven op de perziken. Herhaal dit tot je alles op hebt.
- Zet de ovenschaal in de oven voor zo’n 20 minuten. Zet je het gerecht pas later in de oven? Dan kun je hem beter op 180 graden zetten en hem 40 minuten verwarmen.