Happy momlife

img_2459
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Peppa PIg op de nintendo Switch

Peppa pig is bij de meeste gezinnen niet meer weg te denken. Ook hier in huis hebben wij een grote, kleine fan van Peppa Pig. Toen ik de mogelijkheid kreeg om het nieuwe Nintendo Switch spel van Peppa Pig te proberen hoefden wij niet lang na te denken. Inmiddels vechten ze om de nintendo, want ook voor Fleur (4 jaar) is er steeds meer op te doen. In My Friend Peppa Pig zul je een uniek verhaal in de wereld van Peppa ontdekken waarin jij de nieuwe vriend bent van Peppa.

Zodra je het spel op start zit je in de wereld van Peppa Pig, die overigens heel erg lijkt op de tekenfilms van Peppa, heel erg leuk voor de kleintjes. De stemmen die gebruikt zijn lijken ook dezelfde te zijn als die je op televisie ziet en hoort. Het spel is Nederlands ingesproken waardoor hij echt geschikt is voor de allerkleinsten om te spelen.

Dan heb je de besturing, je hoeft bij Peppa Pig geen moeilijke combinaties uit te halen. Je hebt namelijk maar vier mogelijke acties in de wereld. Dat is lopen met de joystick, springen, interactie hebben met de omgeving en het menu openen. Elke knop wordt door middel van een korte tutorial ook uitgelegd waardoor er niets aan toeval wordt overgelaten. Ook tijdens het spelen zie je constant in beeld waar je op moet drukken.

Het verhaal draait eigenlijk niet echt op Peppa zelf, maar om haar nieuwe vriend die ze aan het begin gaat ontmoeten. Die nieuwe vriend, het personage wat jij speelt, kun je zelf instellen op basis van een aantal keuzes. Zo kun je kiezen tussen een aantal dieren, kleuren van jurk en huid, maar ook of je een bril op wilt of een hoofddeksel. Zelf had ik bijvoorbeeld een vos gemaakt met een piratenhoed op. Wanneer je Peppa ontmoet wilt ze je van alles laten zien en zul je op een nieuwe manier kennis maken met vele iconische plekken uit de serie zoals Peppa’s huis, de dagopvang en meer. Je bent enorm vrij in wat je wilt doen, hoe lang je het wilt doen, hoe vaak en in welke volgorde. Dat maakt het voor kinderen erg fijn aangezien er geen druk is om verder te spelen en iedereen op zijn eigen snelheid kan spelen.

Conclusie

Ben je op zoek naar een leuk spel voor je kleuter? Dan is dit spel echt een aanrader! Hij is Nederlands gesproken, heeft een simpele besturing en alles bij elkaar zorgt er voor dat het een echt leuk spel is voor kleuters! Er zijn geen levens en je kunt oneindig spelen. Precies wat je kleuter wilt! Het spel is te koop voor de Nintendo switch en de Playstation 4 hij kost €39,99 bij o.a. bol.com.

Facebook Comments

Share this post