Dit recept staat al weken te wachten om online te mogen haha! Ik maakte hem namelijk vrijwel direct toen de pepernoten in de winkel lagen. Haha! Omdat ik op let wat ik allemaal naar binnen werk nam Ro dit mee voor zijn collega’s die het allemaal wel heel erg lekker vonden. Deze pepernoten brownie is echt een aanrader voor de komende periode. Lekker bij de koffie/thee of als toetje met een bolletje roomijs mmmm!
Pepernoot Brownie
Ingrediënten
- 100 gram pure chocolade
- 200 gram boter
- 4 eieren
- 250 gram suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram cacaopoeder
- 2 handjes pepernoten
- Ook handig: brownie bakvorm of een ovenschaal
- Voor de topping
- 100 gram pure chocolade
- 1 handje pepernoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de brownievorm/ovenschaal met bakpapier
- Smelt in een pannetje op laag vuur de pure chocolade met de roomboter. Roer het goed door en laat afkoelen
- Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker tot een schuimig geheel.
- Roer nu beetje bij beetje het chocolademengsel erdoor
- Roer nu met een spatel het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder door het beslag.
- Roer nu de kruidnoten ook door het beslag en verdeel het over de brownievorm/ovenschaal.
- Zet de brownie voor zo’n 35 minuten in de oven, het beslag moet een beetje kleverig zijn als hij klaar is
- Laat de brownie goed afkoelen
- Verwarm de overige chocolade au bain-marie en verdeel dit over de brownie. Verdeel de overgebleven pepernoten over het geheel een laat dit goed opstijven voor je hem aansnijdt.