#mamawordtfit

Op weg naar Fit | Insan(e)ity

Ik vind het wel weer tijd voor een fit update. Er zijn namelijk een aantal veranderingen geweest en ik heb wat knopen doorgehakt wat betreft het afvallen en fit worden Zo zijn Robert en ik samen begonnen met Insanity en ben ik gestopt met weight watchers. Hoe en wat? Dat lees je in dit blog. 

Weight Watchers

Ik ben dus gestopt met weight watchers. Waarom? Omdat dit soort afvallen niet bij mij past. Ik wil niet de hele dag bijhouden wat ik heb gegeten en de focus leggen op de punten die geteld moeten worden. Mijn gevoel kwam niet overeen met het dieet en ik besloot er een punt achter te zetten. Ik weet zelf namelijk prima wat wel en niet gezond is en ik denk dat de juiste balans hier in vinden de beste manier is om af te vallen.

Daarnaast ging het afvallen ook op en af en ik wil niet jojo-en. Ik wil gewoon of afvallen of stabiel blijven en niet de ene week +2 kg en de andere week -1 kg. Toen ik dit eenmaal doorhad vond ik het helemaal genoeg geweest met weight watchers en heb ik er een punt achter gezet. Misschien komt het door dat ik al allemaal niet zo nauw nam? Ik woog mijn vleeswaren/brood/tussendoortjes eigenlijk nooit af en deed het op de gok. Ik had namelijk geen zin in om continu te wegen. Ik hou teveel van eten om het bij kleine beetjes te houden. Tevens ben ik door Weight Watchers erg bang dat ik in een jojo effect terecht kom.

Insan(e)ity

Nooit had ik gedacht hier mee te beginnen. Ik ben namelijk niet bepaald een heel sportief type. Dansen wil ik altijd, maar kracht training? Een cardio work-out? Pff liever niet. Maar toch zijn wij afgelopen maandag begonnen met Insanity. Maandag en dinsdag deden wij de fit test. De eerste keer hadden wij het niet bijgehouden en dat wilden wij toch wel graag. Dus dinsdag deden wij hem nog een keer haha! Daarna hebben wij de dagen gevolgd. Of het pittig is? Jazeker! Ik kan het soms echt niet volhouden en na die tijd moet ik ook echt even bijkomen, maar ik heb wel het idee dat het nu al werkt. Ik voel me al iets strakker en ik mijn broek zit al iets ruimer. Goede motivatie toch?

Robert en ik doen het elke avond samen en dat motiveert enorm. Heb ik geen zin? Dan zorgt hij er wel voor dat ik als nog mee doe. Ook houden wij samen de cm’s bij, hebben wij een before foto gemaakt en ga zo maar door. De before foto deel ik nu nog niet. Momenteel vind ik dit niet fijn, maar wie weet als er meer resultaten te zien zijn deel ik hem wel.

Heb jij ook al eens insanity geprobeerd of gedaan? 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

10 Comments

 • Reply admin

  Oh Blogilates heb ik ook ooit eens gedaan. Ga ik onthouden voor hierna! Ik wil 10 kg afvallen, maar merk dat het voor mij niet werkt. Nu gewoon op mijn voeding letten.

  15/05/2016 at 9:00 am
 • Reply Pasqualle

  Insanity heeft wel mijn aandacht getrokken, alleen heb ik er nooit werk van gemaakt. Vind het leuk om jou verhaal te lezen, misschien dat ik het dan toch ook wel ga aanschaffen. Vind het in het een groot bedrag om een programma te kopen voor iets wat je niet kent.
  Goed dat je iets hebt gevonden wat voor jou werkt ! Daar voel je jezelf ook prettiger bij.
  Ga zo door !

  15/05/2016 at 9:05 am
  • Reply admin

   Tot dus ver merk ik echt resultaten en dat motiveert enorm. En is het het geld ook echt waard!

   15/05/2016 at 9:06 am
 • Reply Ilse

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar veel succes! Leuk dat jullie het samen doen.

  15/05/2016 at 11:13 am
 • Reply linda

  Goed dat je voor jezelf de knoop doorgehakt hebt met WW. Als iets niet prettig werkt is het zonde om ermee door te gaan.
  Een jaar of 3 geleden begon ik met Insanity, met zichbaar resultaat. Het fijne vind ik dat je het kunt doen wanneer je maar wilt. Ideaal. Zelfs met onze kleine babyboy rond kruipend maakt het ook leuk. Dan sporten we ‘samen’.

  15/05/2016 at 11:38 am
 • Reply Lodi

  Ik ken insanity. Maar vond het erg heftig. Ik zweet nu 3 x per week bij bbg. Doordat het 3 x in de week is blijf ik het vol houden en leuk vinden ( al 32 weken ondertussen ) ☺. Als gewichtsconsulent vind ik calorieën tellen ook niet fijn. Je moet leren wat je lichaam aan voedingsstoffen nodig heeft en hier je eyen aan aanpassen. Succes!

  15/05/2016 at 1:32 pm
 • Reply Jessica

  Wat goed dat je met insanity bent begonnen. Lijkt me een zwaar en intens programma, ben heel benieuwd wat je resultaten gaan zijn.. 🙂

  15/05/2016 at 8:45 pm
 • Reply Simone

  Ik kan me dat heel goed voorstellen hoor. Lijkt me helemaal niks om alles af te moeten wegen.

  16/05/2016 at 9:36 am
 • Reply Eline

  Als WW niet goed voelt, kan je er inderdaad maar beter mee stoppen. Groot gelijk! Insanity is leuk he, maar ook echt superpittig! Knap dat jullie het elke avond volhouden!

  16/05/2016 at 10:03 am
 • Reply Laura

  Ww lijkt me ook veel te obsessief met constant tellen, wegen etc. insanity ken ik helemaal niet? Is dat ook een bepaald dieet?

  16/05/2016 at 1:56 pm
 • Leave a Reply