#mamawordtfit

Op weg naar fit ♥ sporten met een (oude) blessure

Bijna 10 jaren geleden brak ik mijn middenvoetsbeentje op een nogal stomme manier. Na een week in het gips bleek dat de arts het niet goed had gezien en een paar dagen later lag ik op de OK voor een schroef in mijn voet. Dit alles ging niet zonder slag of stoot, want tijdens de operatie liep ik een bacterie op waar ik een langer periode last van bleef houden. Sporten met een blessure lukt dit voor mij?

Ik ging van kuur naar kuur en speciale verbandjes op mijn wond. In totaal heb ik 3 maanden met gips om gelopen en alle kracht verdween uit mijn voet en kuit. Ik was destijds al aan het dansen en ik heb veel tijd nodig gehad om mijn kracht weer op te bouwen. Een paar maanden na de eerste operatie besloten de artsen de schroeven er weer uit te halen. Mijn lichaam reageerde er toch niet zo goed op. Een operatie volgde en gelukkig had ik hier vrij weinig last van.

Daarna had ik bijna elk jaar een operatie, ik had namelijk last van bot groei. Aan de zijkant van mijn voet, op de plek van mijn schroef groeide bot naar buiten en dit deed pijn. Dit drukte tegen mijn huid en deed zeer met schoenen aan. Tot vlak voor het moment dat ik erachter kwam dat ik zwanger was had ik elk jaar een operatie. Vanaf dat moment heb ik geaccepteerd dat ik een bobbel aan de zijkant van mijn voet heb en dat het regelmatig zeer doet.

Sporten?

De eerste jaren had ik vrij weinig last van mijn voet. Ik kon sporten wat ik wilde en hoefde er geen rekening mee te houden. Zo nu en dan voelde het wat broos aan. Tegenwoordig is dit wel anders en voelt het als een blessure. Tijdens insanity voel ik regelmatig dat mijn voet zeer doet. Vooral wanneer er veel gesprongen moet worden. Ik voel gelukkig goed aan wanneer het teveel wordt en stop of minder dan mijn sporten.

Fysio

Een paar jaren geleden heb ik fysio gehad voor mijn voet, omdat ik bepaalde bewegingen niet kon maken. Ik kan bijvoorbeeld mijn voet nog steeds niet links om draaien,  ( naar buiten) wat met mijn andere voet wel lukt. Maar eerlijk gezegd heeft dit vrij weinig geholpen. Ik kan namelijk nog steeds mijn voet niet links omdraaien. Gelukkig hoef je dit nooit te doen, maar het voelt soms wel fijn om het te kunnen haha!

Nog meer breuken?

Toen ik 3 jaar was ben ik van de trap gevallen en kreeg ik een scheurtje in mijn pols. Robert heeft zijn pols en middenhandsbeentje gebroken gehad. Samen hebben wij het er wel eens over dat het gevoelige plekken blijven wanneer je aan het sporten bent. Met opdrukken bijvoorbeeld krijgen wij beide snel last.

Kleine ongemakken die mij in ieder geval niet weerhouden om te sporten. Heb jij ook eens iets gebroken gehad? En heb jij daar ook last van tijdens het sporten?

Volgende week wil ik een Q&A houden omtrent het fit worden, sporten etc. Dus heb je een vraag of wil je iets weten? Laat het dan achter in een reactie.
Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Linda

  Wel balen dat je last blijft houden van de blessure! Goed dat je mindert en het niet weerhoud om te sporten.
  Vraag voor de Q&A
  Welke sporten heb je allemaal beoefend en welke daarvsn vond je de leukste?

  19/06/2016 at 8:38 am
 • Reply Jessica

  Ik heb toen ik 3 jaar was mijn pols een keer gebroken omdat ik uit mijn bed ben gevallen. Echter had ik er weinig last van dat ik pas 3 dagen later een keer in het ziekenhuis zat met mijn ouders haha… En het gips dat heb ik nog steeds, want dat kon ik op een gegeven moment zo van mijn hand afschuiven!

  Verder heb ik op dit moment een hernia waardoor sporten erg lastig is. Ik probeer wel veel te wandelen, maar intensief trainen is nog even te pittig op dit moment.

  19/06/2016 at 3:43 pm
 • Leave a Reply