#mamawordtfit

Op weg naar fit ♥ Sporten met een gezin

Inmiddels zijn wij ruim 2 maanden aan het sporten en zit ik in mijn eerste dip. Ik heb gewoon geen zin om te sporten en het gezonde eten lukt ook even niet. Dus echt een motiverende update kan ik deze week niet geven. Hopelijk volgende week weer. Wel wil ik deze week delen dat sporten met een gezin prima samen kan.

Een gezin hoeft namelijk geen belemmering te zijn voor het niet gaan sporten. Voorheen ging Robert altijd naar de sportschool. 2 á 3 keren per week fietste hij die kant op en hier moesten wij altijd wel een beetje rekening mee houden qua planning. Je betaalt een sportschool natuurlijk niet voor niks. Maar nu wij samen thuis sporten is het wel een stuk makkelijker. In eerste instantie trainde wij samen, maar sinds de zomer in Nederland is aangebroken is dit even anders. Het samen sporten is verandert in om en om sporten in de woonkamer. Ik denk namelijk niet dat onze buren heel blij worden als wij tegelijk gaan sporten haha.

Overdag sporten

Als ik weet dat het die dag sh*t weer gaat worden dan kies ik ervoor om mijn sporten alvast overdag te gaan doen. Zo hoeven wij niet af te wisselen en weet ik zeker dat ik die dag gesport heb. Het komt namelijk wel eens voor dat ik ‘s avonds geen zin meer heb, omdat ik al moe ben. Door het overdag te doen kan ik ‘s avonds werken in plaats van ‘s middags. Ik doe dit dan op het moment dat Aron op school is en Sofie haar dutje doet. Ik heb dan 2 uren om te sporten, maar ik heb eigenlijk maar een uurtje nodig. Mijn insanity work-outs duren ongeveer 40 minuten en de rest van de tijd gebruik ik om te douchen.

Hardlopen

Binnenkort wil ik het hardlopen weer gaan oppakken en dit zorgt wel voor planmatig werken. En ook weer niet. Robert wil na insanity een ander programma gaan doen van Shaun T. en hierdoor kan ik dus gaan hardlopen. Wanneer Robert een work-out van Shaun T. doet ga ik een rondje hardlopen en tegen de tijd dat ik weer terug ben is hij klaar. Zo kunnen wij beide doen wat wij leuk vinden en zitten wij elkaar niet in de weg. Wel gaat Robert na de zomer weer voetballen en moet het dus om die dagen heen gepland worden. Maar dit komt vast wel goed.

Sporten met een gezin hoeft dus geen belemmering te zijn. Hoe doe jij dat? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Lilian

  Vind het al heel knap dat jullie je nog toe zetten om te sporten en een dipje dat heeft iedereen een keertje, maar dat komt wel weer. Je hebt al hele goeie plannen gemaakt om het weer op te pakken. Ik vind het fijn om een keer in de week de skeelers te pakken voor ongeveer een uurtje. De ene keer iets langer dan de andere keer.

  03/07/2016 at 7:45 am
 • Reply marjon

  Ik denk dat iedereen wel eens ene dip heeft. Het komt vast wel weer in orde.
  Ik tennis 1x in de week en mijn vriend ook. Beide op een andere dag.
  Verder probeer ik te wandelen. Meestal gaat onze dochter dan mee op de fiets en kan ik goed doorlopen.
  Helaas lukt het thuis work-outs doen me niet….

  03/07/2016 at 7:51 am
 • Reply Jessica

  Iedereen heeft wel eens een dip. Kijk eens hoe goed je de plannen alweer hebt gemaakt, dit is het belangrijkste, dan komt die stap wel!

  03/07/2016 at 1:21 pm
 • Reply Cassandra

  Ik doe het om de dag ‘s avonds als ik thuis kom van mijn werk en leia op bed ligt, prima combi zo.

  04/07/2016 at 8:10 am
 • Reply Judith

  Goed hoor om zo je weg te vinden in het sporten! Ik kan mezelf ‘s avonds ook niet aan het sporten krijgen, het moet ‘s ochtends of uiterlijk begin van de middag. En dan: geef jezelf een trap onder de kont en hup weer verder met sporten. Het is goed voor je, onthou die motivatie. Je kunt het! Zet hem op!

  18/10/2016 at 5:01 pm
 • Leave a Reply