Persoonlijk

Op weg naar fit ♥ Over eten enzo

Vorige week kondigde ik het al aan, deze week ging ik het over mijn voeding hebben. En dat vind ik toch een beetje lastig, want qua voeding ben ik misschien niet heel inspirerend en ondanks dat ik sport eet ik alsnog gewoon waar ik zin in heb. Vorige week bijvoorbeeld gingen er 2 pakken chocolade koekjes door. Tja…. Deze week een update over eten enzo. 

Ontbijten

Ik ben een heel ongezellig ochtend persoon. Ik ben niet altijd heel vrolijk en ik eet liever niet. Nu heb ik natuurlijk een voorbeeld functie voor mijn kinderen en probeer ik zoveel mogelijk wél te eten in de ochtend. Of ik maak een smoothie, daar kan ik ook aardig verzadigd van raken. Wil je mij echt goed laten ontbijten? Dan moet je ervoor zorgen dat ik om 11:00 uur wakker mag worden en dan pas ontbijten. tja dat gaat natuurlijk niet op met een gezin. Toch verplaats ik mijn ontbijt regelmatig naar het moment dat ik Aron naar school heb gebracht.

Lunch

Ik ben dol op de lunch! Lekker wraps met zalm of kipfilet of een pitabroodje uit de ijzer met pesto, salami en mozzarella. Ideeën genoeg voor een lekkere lunch. Of ik eet een soepje dat ik die dag ervoor bijvoorbeeld ook al gegeten had. Zonde om weg te gooien

Avond eten

‘S avonds eten wij vrijwel nooit aardappels, die dingen vind ik vies en Robert gelukkig ook. De kinderen eten ze wel als ze een keer bij opa en oma logeren. Wij eten veel wraps, ovenschotels, pasta’s en dat soort dingen. Weinig Hollandse pot in ieder geval. Eén keer in de week hebben wij een cheat day en kiezen wij iets uit of laat ik Aron kiezen. Meestal is het dan pannenkoek, patat of pizza. Het hoort erbij haha!

Snacks

Ik ben een snoepkont, nee een koekiemonster. Ik ben dol op koekjes (met chocolade) en als ik een pak heb dan moet hij ook leeg. Tegenwoordig haal ik het gewoon niet meer in huis, want dan kan ik er ook niet aanzitten haha! Verder snoepen wij nog vrij weinig. Waar er eerste elke avond een zak chips door heen ging hebben wij dit nu kunnen beperken tot 1 keer per week. Een stuk beter. Snoepjes haal ik niet meer in huis, behalve een snoepje voor Aron, maar die heeft veel liever een appel (YES!)

Drinken

En dan het drinken. Overdag probeer ik zoveel mogelijk water te drinken. Dit doe ik bijvoorbeeld met wat fruit erdoor. Daarnaast drink ik graag groene thee met een fruitig smaakje. ‘S avonds mag ik van mezelf een glaasje fris en in het weekend een glas wijn. Alles met mate en het voelt goed.

Het hele eten ging automatisch toen wij begonnen met sporten. Zolang wij het niet in huis halen kunnen wij er ook niet aan zitten, prima! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Marije

  Goed bezig! Fijn ook dat Aron liever een appel heeft dan een snoepje. Dat scheelt volgens mij heel wat geouwehoer haha.

  12/06/2016 at 7:16 am
 • Reply Lilian

  Dat probleem wat jij in de ochtend hebt dat is echt heel herkenbaar. Ik krijg in de ochtend echt niks door mijn keel maar de Kids moeten wel het goeie voorbeeld krijgen. Lastig is dat! Daar in tegen ben ik juist weer heel gek op Hollandse pot. Daar zou je mij bijna in de nacht voor wakker kunnen maken. Jammie! Wat goed dat je wat meer probeer op je voeding te letten. Ik zou dat niet goed kunnen.

  12/06/2016 at 11:04 am
 • Leave a Reply