Happy momlife

shutterstock_758701297
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Op vakantie naar Amerika? Vergeet dit niet!

Het staat hoog op ons reislijstje, vooral bij Ro. Een reis naar Amerika lijkt ons geweldig om te doen. Je hebt zoveel verschillende mooie plekken in Amerika dat het ons heel leuk lijkt om een rondreis te maken in Amerika. En ik denk dat wij niet de enige zijn die dit wel zouden willen.

Visum 

Voor Amerika heb je geen visum nodig maar een Esta. Zonder Esta kom je Amerika namelijk niet in. Dit is een digitale reistoestemming van de Amerikaanse overheid. Dit makkelijker en goedkoper dan een visum. Wil je hier meer over weten kijken dan vooral even op deze site over visum Amerika.

Medicijnen 

Maak je gebruik van medicijnen? Zorg ervoor dat je hiervoor een doktersverklaring hebt. Wanneer je dit niet hebt en de medicijnen zijn verboden in Amerika, dan kun je een nachtje in de cel doorbrengen en een fikse boete krijgen.

Fooien

Denk je dat hier de lonen in de horeca al laag liggen? In Amerika is het nog erger, het ligt daar vaak niet hoger dan het minimumloon. De obers leven daarom in Amerika van hun fooien. Hierdoor doen obers vaak ook meer hun best, want als ze niet goed hun best doen krijgen ze minder fooi. Het is gebruikelijk om gemiddeld 15% van de rekening als fooi te geven. Ongeveer 10% als je de services heel slecht vindt en 20% als je heel erg tevreden bent.

Rijbewijs

Ik heb een tijdje bij de RDW gewerkt en daar kreeg ik regelmatig de vraag hoe het zat met een rijbewijs in Amerika. Als toerist mag je gewoon rijden met je Nederlandse rijbewijs en hoef je in principe geen Internationaal Rijbewijs te koop. Maar het kan wel handig zijn.

Facebook Comments

Share this post