Happy momlife

shutterstock_287409140
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Op vakantie met de kids wat moet je niet vergeten?

Voor je het weet begint de vakantie periode, het laatste half jaar gaat altijd mega snel. Zoals het nu lijkt hebben wij deze zomer geen vakantieplannen, maar wij zijn wel eens vaker impulsief gaan kamperen. Ik vind kamperen de leukste manier van op vakantie gaan en mocht het tijdens onze vakantie mooi weer zijn dan zal ik dit zeker nog overwegen om te doen met mijn gezin. Maar wat moet je niet vergeten als je op vakantie gaat met 3(!) kinderen.

De laatste keer dat wij gingen kamperen hadden wij nog maar 1 kind haha en was ik heel pril in verwachting van Sofie. Dat is natuurlijk heel anders inpakken en je hoeft niet zoveel spullen mee. Nu is dit een heel ander verhaal aangezien ons gezien is gegroeid met twee extra hartjes. Twee hartjes die aardig wat spullen nodig hebben gedurende de dagen. Ik probeer altijd alles mee te nemen, maar wel met de gedachten; “mocht ik iets vergeten zijn dan is daar ook wel een winkel”.

Verschillende schoenen 

Als wij gaan kamperen gaan er verschillende schoenen voor de kinderen mee. Crocks zijn verschrikkelijk lelijk, maar in de ochtend op de camping met het natte gras onwijs handig. Slippers zijn super handig voor bij de douches bijvoorbeeld, ik vind de grond altijd heel vies. Er gaan dus jongens slippers en meisjes slippers mee in de tas. En dan natuurlijk nog gewoon schoenen, meestal zijn dit in de zomer sandalen of sneakers of allebei haha! Nooit te weinig schoenen. Ik koop mijn schoenen o.a. bij schuurman schoenen.

Veel kleding 

Meestal wil je niet wassen als je op vakantie bent, maar ik kies wel een camping uit waar je wel kunt wassen. Ik vind het wel zo fijn om de was te kunnen draaien en bijvoorbeeld vies ondergoed te kunnen wassen. Ik neem ruim voldoende kleding mee. Korte kleding, lange kleding, jassen en ga zo maar door! Van niks zal er een tekort zijn. Misschien ook wel heel slecht, want je moet alles wel mee kunnen nemen. Voor mezelf neem ik echter een stuk minder mee. Ook neem ik voor iedereen in het gezin een pet mee tegen de zon.

Speelgoed? 

Hier neem ik misschien wel het minst van mee. De kinderen kunnen prima spelen met elkaar en de andere kinderen op de camping. Toch neem ik wat dingen mee. Een kleurboek, spelletje, schepjes, emmertjes. Niet teveel, want wij kiezen ook een camping uit met een kidsclub waar ze ook vermaakt zullen worden. Ook ben ik van de dagjes weg en wil ik het liefst dicht bij de zee op vakantie, dan heb je ook niet zoveel spullen nodig.

Verzorgingsproducten 

Niet geheel onbelangrijk! Voor iedereen in het gezin gaat er iets mee en het juiste. Daarbij gaat er een grote voorraad zonnebrandcreme mee. Dit wil ik absoluut niet vergeten. Ik vind insmeren met zonnebrand namelijk heel erg belangrijk. En dat zou eigenlijk iedereen moeten vinden. Ik probeer zoveel mogelijk verpakkingen mee te nemen die ik hierna kan weggooien, omdat ze leeg zijn. Scheelt weer spullen mee terug nemen haha.

Er zijn nog veel meer dingen die je mee moet/kan nemen als je op vakantie gaat. Tegen de zomer zal ik mijn ideale inpak lijst delen met jullie. 

Facebook Comments

Share this post