Moederschap

Op tijd komen als moeder lastig? Echt niet!

op tijd

Je leest het overal vrouwen die roepen dat ze niet meer op tijd kunnen komen sinds ze moeder zijn. Als ik dit lees dan denk ik altijd hoe dan? Hoe krijg je het voor elkaar of werken mijn kinderen toevallig altijd goed mee? Dit is echt niet het geval hoor ik heb ook kinderen die zo nu en dan flink tegen kunnen werken. Maar toch presteer ik het om altijd op tijd bij mijn afspraken te zien. Meestal zelfs ruim op tijd. 

Routine

In de ochtenden heb ik een vaste routine waardoor alles eigenlijk elke ochtend het zelfde loopt. Hierbij calculeer ik ook tijd voor dwarse peuters of tijd rekkende kleuters. Ik zorg ervoor dat ik op tijd uit bed ga en dat alles in mijn hoofd op orde is. Aron maakt zich elke ochtend zelf klaar en Sofie kleed ik natuurlijk aan. Ik heb in de ochtend geen gedekte tafel, maar de kinderen krijgen een boterham aan tafel en ondertussen maak ik de rest klaar. Ik smeer Aron zijn brood voor de overblijf en ik zorg ervoor dat zijn 10-uurtje in zijn tas zit. Tussendoor prop ik een boterham in mijn mond en werk ik een beker melk of koffie naar binnen. Als Sofie bijna klaar is doe ik haar haartjes in een staartje dit ziet er verzorgder uit haha! Als Aron klaar maakt hij zichzelf verder klaar en doe ik zijn schoenen aan. En eigenlijk zijn wij dan al wel klaar en kunnen ze zelfs nog even tv kijken en/of spelen. Ik trek voor dit hele ritueel ongeveer een uurtje uit soms zelfs minder. Ik denk dat ik straks met baby 3.0 wel meer tijd nodig ga hebben, aangezien ik er dan nog eentje extra moet aankleden.

Ik doe alles op de fiets en zorg ervoor dat ik dan ook ruim op tijd vertrek. Aron fiets ook altijd zelf tegenwoordig en ik reken een kwartier voor fietsen of langer. Ik ben liever ergens 5 minuten te vroeg dan te laat, dat voelt gewoon niet goed.

Voorbeiden 

Mocht dit allemaal niet voor jou als moeder werken dan kun je altijd nog proberen om dingen voor te bereiden. Zo kun je vaak de avond van te voren de trommeltjes al wel in de koelkast klaar zetten en ook de kleding van de kinderen alvast klaar leggen. Ik doe dit allemaal op de ochtend zelf omdat dit prima gaat zoals het gaat. Maar soms is een beetje voorbereiding ook wel prettig. Ik heb wel altijd een luiertas gevuld klaar staan. Moet ik weg dan kan ik hem zo mee pakken. Als ik weer thuis kom vul ik hem meestal weer aan, zodat ie klaar staat voor de volgende keer.

Mijn tips:

 • Zet dingen klaar
 • Plan genoeg tijd om alles te doen voor je weg moet
 • calculeer ongelukjes mee
 • No panic!
 • Laat je kind(eren) zelf ook dingen doen

Maar ook ik sta wel eens binnensmonds te vloeken als er een poepluier mijn neus voorbij gaat vlak voor wij weg moeten of wanneer ik weer eens mijn huissleutel kwijt ben. Toch ben ik altijd op tijd op mijn afspraken. 

Hoe gaat dit bij jou? Ben jij altijd op tijd of kom je regelmatig te laat sinds je moeder bent geworden?

afbeelding via shutterstock

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

8 Comments

 • Reply simpel, met een snufje liefde

  Hhaa, het lig eraan welke afspraken. Bij belangrijke afspraken ben ik altijd te vroeg. Op school ben ik ook altijd op tijd. Als we ergens op bezoek moeten dan zijn we meestal te laat.

  23/05/2017 at 6:09 am
 • Reply Priscilla

  Bij ons gaat het ongeveer net zo. Ik snap het inderdaad ook niet dat sommige mensen bijna altijd te laat komen (op school bijvoorbeeld) Sta dan wat eerder op en ga wat vroeger weg. Wij zijn ‘s ochtends ook ongeveer een uurtje bezig.

  23/05/2017 at 6:12 am
 • Reply Natascha

  Fijn te lezen dat er mama’s zijn die hetzelfde denken en doen als ik/mij. Ik kan echt zeggen dat ik nooit te laat kom met mijn 3 kinderen. Ik vind ook dat je als ouder het goede voorbeeld moet geven. Als je altijd maar te laat komt wat voor teken geef je dan af aan je kinderen? Afspraken maak je niet voor niets en aan school/werktijden moet je je houden.

  23/05/2017 at 6:22 am
 • Reply Nicole

  Ik snap dat ook nooit.. ik sta altijd vroeg op als ik ergens vroeg moet zijn met kinderen.. ik weet van mezelf dat ik eerst koffie nodig heb voor ik in actie kom. Dus de wekker staat altijd zo dat ik een minuut of 20 heb om even in rust een bakkie te doen. Ik kom nooit te laat. ( klop ik wel even af hoor dit.. anders zal je zien dat ik zo te laat kom.. 😉 )

  23/05/2017 at 6:34 am
 • Reply Sabrina

  Ik haat te laat komen dus hier ook altijd goed voorbereid om dat te vermijden. Voorbereiding is key

  23/05/2017 at 6:59 am
 • Reply Nicole

  Ik ben wel eens “te laat”, maar nooit op echte afspraken. Maar moet wel zeggen dat ik heel die mentaliteit van “om 11 uur afspreken” maar irritant vind. Jaar op Aruba gewoond en dan sprak je eigenlijk nooit echt een tijd af.. Heerlijk..

  23/05/2017 at 8:54 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  Ik kwam gewoon op tijd. Ik calculeerde namelijk tijd in voor dingen die mis konden gaan. En zo kwam ik netjes op het afgesproken tijdstip aan.

  23/05/2017 at 11:39 am
 • Reply Fleur

  Ja het is lastig, omdat die (in mijn geval 2) andere factoren vaak net een ander tempo hebben. Zorg dat je geen haast hebt, werkt het beste

  24/05/2017 at 10:58 pm
 • Leave a Reply