Happy momlife

op tijd
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Op tijd komen als moeder lastig? Echt niet!

Je leest het overal vrouwen die roepen dat ze niet meer op tijd kunnen komen sinds ze moeder zijn. Als ik dit lees dan denk ik altijd hoe dan? Hoe krijg je het voor elkaar of werken mijn kinderen toevallig altijd goed mee? Dit is echt niet het geval hoor ik heb ook kinderen die zo nu en dan flink tegen kunnen werken. Maar toch presteer ik het om altijd op tijd bij mijn afspraken te zien. Meestal zelfs ruim op tijd. 

Routine

In de ochtenden heb ik een vaste routine waardoor alles eigenlijk elke ochtend het zelfde loopt. Hierbij calculeer ik ook tijd voor dwarse peuters of tijd rekkende kleuters. Ik zorg ervoor dat ik op tijd uit bed ga en dat alles in mijn hoofd op orde is. Aron maakt zich elke ochtend zelf klaar en Sofie kleed ik natuurlijk aan. Ik heb in de ochtend geen gedekte tafel, maar de kinderen krijgen een boterham aan tafel en ondertussen maak ik de rest klaar. Ik smeer Aron zijn brood voor de overblijf en ik zorg ervoor dat zijn 10-uurtje in zijn tas zit. Tussendoor prop ik een boterham in mijn mond en werk ik een beker melk of koffie naar binnen. Als Sofie bijna klaar is doe ik haar haartjes in een staartje dit ziet er verzorgder uit haha! Als Aron klaar maakt hij zichzelf verder klaar en doe ik zijn schoenen aan. En eigenlijk zijn wij dan al wel klaar en kunnen ze zelfs nog even tv kijken en/of spelen. Ik trek voor dit hele ritueel ongeveer een uurtje uit soms zelfs minder. Ik denk dat ik straks met baby 3.0 wel meer tijd nodig ga hebben, aangezien ik er dan nog eentje extra moet aankleden.

Ik doe alles op de fiets en zorg ervoor dat ik dan ook ruim op tijd vertrek. Aron fiets ook altijd zelf tegenwoordig en ik reken een kwartier voor fietsen of langer. Ik ben liever ergens 5 minuten te vroeg dan te laat, dat voelt gewoon niet goed.

Voorbeiden 

Mocht dit allemaal niet voor jou als moeder werken dan kun je altijd nog proberen om dingen voor te bereiden. Zo kun je vaak de avond van te voren de trommeltjes al wel in de koelkast klaar zetten en ook de kleding van de kinderen alvast klaar leggen. Ik doe dit allemaal op de ochtend zelf omdat dit prima gaat zoals het gaat. Maar soms is een beetje voorbereiding ook wel prettig. Ik heb wel altijd een luiertas gevuld klaar staan. Moet ik weg dan kan ik hem zo mee pakken. Als ik weer thuis kom vul ik hem meestal weer aan, zodat ie klaar staat voor de volgende keer.

Mijn tips:

  • Zet dingen klaar
  • Plan genoeg tijd om alles te doen voor je weg moet
  • calculeer ongelukjes mee
  • No panic!
  • Laat je kind(eren) zelf ook dingen doen

Maar ook ik sta wel eens binnensmonds te vloeken als er een poepluier mijn neus voorbij gaat vlak voor wij weg moeten of wanneer ik weer eens mijn huissleutel kwijt ben. Toch ben ik altijd op tijd op mijn afspraken. 

Hoe gaat dit bij jou? Ben jij altijd op tijd of kom je regelmatig te laat sinds je moeder bent geworden?

afbeelding via shutterstock

Facebook Comments

Share this post