Happy momlife

angkor-cambodia-khmer-travel-temple-stone-1443363-pxhere.com
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Op reis naar Cambodja, vergeet je visum niet

Dromen van reizen doe ik steeds meer. Waar het nu nog op vakantie gaan naar de camping is gaan mijn dromen inmiddels al een stuk verder. Moet je nagaan twee jaren geleden hoefde ik niet perse op vakantie en nu kijk iedere keer weer uit naar onze volgende reis. De komende jaren zullen wij nog kleine reisjes en kampeer tripjes maken. Maar zodra de kinderen groter zijn en de spaarrekening gevuld is willen wij graag meer van de wereld zien en laten zien aan onze kinderen. Naast een leuke reis moet je ook praktische zaken regelen voor een reis naar Cambodja.

Een aantal van mijn vriendinnen zien veel mooie plekken van de wereld en als ik hun foto’s zie dan kan ik echt uitkijken naar het moment dat onze kinderen oud genoeg zijn om verre reizen te gaan maken. Australië staat bij ons op nummer 1, Bali op nummer 2 en een rondreis door Thailand en daarbij Cambodja meepakken staat ook op ons lijstje. Cambodja is een land waar ik heen wil als de kinderen echt groot zijn, het lijkt mij zo op het oog geen land voor kleinere kinderen. Lekker rondtrekken met de (pre)-pubers bijvoorbeeld. Er zijn in ieder geval genoeg mooie dingen te zien. Ook zag ik op internet veel voorbij komen dat Cambodja geen duur land is. Voor nu kan ik je er nog niet veel meer over vertellen. Waar ik wel meer over kan vertellen is het visum dat je nodig hebt voor het reizen naar Cambodja.

Visum Cambodja aanvragen 

Wist je dat je een e-visum voor Cambodja online aanvragen kunt? Ideaal zo hoef je niet naar het consulaat toe. Als je in 2019 of 2020 naar Cambodja gaat ben je verplicht om een visum aan te vragen, ook kinderen moeten hun eigen visum hebben. Je hebt toestemming nodig van het Cambodjaanse Ministerie van Buitenlandse zaken om te mogen reizen naar Cambodja. Ga je minder dan 30 dagen? Dan kun je hem volledig online aanvragen. Als je langer gaat moet je een bezoek brengen aan de ambassade in Brussel. (In Nederland zit geen consulaat en geen ambassade).

Een visum voor Cambodja is 90 dagen geldig en dit gaat in op het moment van aanvragen. Je moet hem dus niet te vroeg aanvragen. Het is een eenvoudige visumprocedure waar je geen uren aan kwijt bent. Zo handig dat dit tegenwoordig online kan. Het zorgt ervoor dat je niet overal heen hoeft in je al drukke agenda.

Wat heb je nodig voor de aanvraag van een Visum voor Cambodja

  1. Je hebt kopie van het paspoort nodig
  2. Een pasfoto
  3. Daarnaast moet je de contactgegevens invullen, zorg ervoor dat je dit voor alle reizigers bij de hand hebt.
  4. Je aankomstlocatie doorgeven (Je mag niet overal in reizen in Cambodja)
  5.  Aankomstdatum moet je ook doorgeven
  6. Als je bovenstaande hebt verzameld moet je het formulier op de website invullen.
  7. Als je alles hebt ingevuld controleer je de gegevens (doe dit goed, want de gegevens moeten natuurlijk wel kloppen) en betaal de kosten €54,95 is het spoed? Dan kost het je €17,50 extra.

In het filmpje boven dit stukje laten ze ook goed zien hoe de aanvraag van een e-visum voor Cambodja werkt. Heel handig om even te bekijken voor je aan de slag gaat voor je reis.

Facebook Comments

Share this post